Stadsplein wordt atletiekbaan

AMSTELVEEN – Op zaterdag 31 augustus wordt het Stadsplein voor één dag omgetoverd tot atletiekbaan voor het evenement Urban Sprint Series.

Het evenement bestaat uit sprintwedstrijden en clinics omtrent atletiek. Urban Sprint Series wordt in maar liefst negen steden in Nederland georganiseerd. ‘We leggen een 'urban' atletiekbaan neer, waarover een demonstratie-wedstrijd van 60 meter sprint gehouden wordt’, zo legt de organisatie uit. ‘Doel van het evenement is om atletiek naar de mensen te brengen, atletiek als entertainment aan het publiek te tonen en vooral jeugd door middel van clinics in beweging te brengen.’

Het evenement vindt plaats van 13.00u tot 16.00u en is gratis toegankelijk.

Urban Sprint Series is een initiatief van de Atletiekunie. Met inzet van de lokale verenigingen AV Startbaan en Phanos wordt het Stadsplein omgeturnd tot atletiekbaan.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.