Stadsplein wordt atletiekbaan

AMSTELVEEN – Op zaterdag 31 augustus wordt het Stadsplein voor één dag omgetoverd tot atletiekbaan voor het evenement Urban Sprint Series.

Het evenement bestaat uit sprintwedstrijden en clinics omtrent atletiek. Urban Sprint Series wordt in maar liefst negen steden in Nederland georganiseerd. ‘We leggen een 'urban' atletiekbaan neer, waarover een demonstratie-wedstrijd van 60 meter sprint gehouden wordt’, zo legt de organisatie uit. ‘Doel van het evenement is om atletiek naar de mensen te brengen, atletiek als entertainment aan het publiek te tonen en vooral jeugd door middel van clinics in beweging te brengen.’

Het evenement vindt plaats van 13.00u tot 16.00u en is gratis toegankelijk.

Urban Sprint Series is een initiatief van de Atletiekunie. Met inzet van de lokale verenigingen AV Startbaan en Phanos wordt het Stadsplein omgeturnd tot atletiekbaan.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.