De beker die behoort bij de titel Sportvereniging van het Jaar

Startbaan, Myra en MBCA strijden om titel 'Sportvereniging van het Jaar'

AMSTELVEEN – Atletiekvereniging Startbaan, hockeyvereniging Myra en basketbalvereniging MBCA zijn genomineerd voor de titel Sportvereniging van het Jaar 2017 in Amstelveen.

De jury had het in de geschiedenis van de Sportprijs niet eerder zo moeilijk om tot de drie nominaties te komen; er moest een keuze worden gemaakt uit 8 verenigingen in totaal. Dat lukte niet unaniem: een extra bijeenkomst was nodig om uiteindelijk voor de drie clubs te kiezen.

Meer gegadigden
Ook Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, Dance Improvement, R.S.V.U Okeanos, Duikteam Nemo en Shotokan Karate vereniging Amstelveen hadden zich aangemeld, maar zij vielen uiteindelijk af.

Grote bijdrage
‘Het is de mening van de jury dat alle verenigingen dit jaar een grote bijdrage hebben geleverd aan de sport en aan Amstelveen, getuige het feit dat alle verenigingen genoemd zijn in de nominaties van de afzonderlijke juryleden. Uit de eerste juryronde kwam geen unaniem besluit. Dit is in de geschiedenis van de prijs nog niet eerder voorgekomen. Er is een tweede overleg nodig geweest om tot de definitieve nominaties te komen’, zo meldt Sportbedrijf Amstelveen in een persbericht.

Jury
De jury bestond uit beleidsambtenaar sport Tjipke Bokma en de raadsleden Rob Ellermeijer, Robert Zuidbroek, Stieneke Kruijer, Sandra van Engelen.

Uitreiking op Sportgala
Tijdens het Amstelveens Sportgala op vrijdag 9 februari in het Amstelveen College wordt de winnende vereniging bekend gemaakt. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.