Startbaan, Myra en MBCA strijden om titel 'Sportvereniging van het Jaar'

Startbaan, Myra en MBCA strijden om titel 'Sportvereniging van het Jaar' Foto: De beker die behoort bij de titel Sportvereniging van het Jaar

AMSTELVEEN – Atletiekvereniging Startbaan, hockeyvereniging Myra en basketbalvereniging MBCA zijn genomineerd voor de titel Sportvereniging van het Jaar 2017 in Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De jury had het in de geschiedenis van de Sportprijs niet eerder zo moeilijk om tot de drie nominaties te komen; er moest een keuze worden gemaakt uit 8 verenigingen in totaal. Dat lukte niet unaniem: een extra bijeenkomst was nodig om uiteindelijk voor de drie clubs te kiezen.

Meer gegadigden
Ook Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, Dance Improvement, R.S.V.U Okeanos, Duikteam Nemo en Shotokan Karate vereniging Amstelveen hadden zich aangemeld, maar zij vielen uiteindelijk af.

Grote bijdrage
‘Het is de mening van de jury dat alle verenigingen dit jaar een grote bijdrage hebben geleverd aan de sport en aan Amstelveen, getuige het feit dat alle verenigingen genoemd zijn in de nominaties van de afzonderlijke juryleden. Uit de eerste juryronde kwam geen unaniem besluit. Dit is in de geschiedenis van de prijs nog niet eerder voorgekomen. Er is een tweede overleg nodig geweest om tot de definitieve nominaties te komen’, zo meldt Sportbedrijf Amstelveen in een persbericht.

Jury
De jury bestond uit beleidsambtenaar sport Tjipke Bokma en de raadsleden Rob Ellermeijer, Robert Zuidbroek, Stieneke Kruijer, Sandra van Engelen.

Uitreiking op Sportgala
Tijdens het Amstelveens Sportgala op vrijdag 9 februari in het Amstelveen College wordt de winnende vereniging bekend gemaakt. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties