Pixabay.com

Starterslening voor woning wordt voor meer Amstelveners bereikbaar

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft de regels voor het verkrijgen van een gemeentelijke starterslening verruimd.

Amstelveners kunnen met de starterslening het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en het bedrag dat zij bij de bank kunnen lenen. 'We zagen dat er te weinig gebruik werd gemaakt van onze regeling', zegt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD). 'Daarom hebben we de regeling aangepast.' 

Starterslening Amstelveen

Starters op de woningmarkt kunnen een gemeentelijke lening krijgen bij een woningprijs onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van 310.000 euro. Voor woningen met energiebesparende en kwaliteitsverbeterende maatregelen is dat 328.600 euro.

De starterslening kon in de oude situatie 20 procent van de kostengrens zijn, maar met een maximum van 40.000 euro. 'Dit maximum is geschrapt in de nieuwe situatie', zegt Ellermeijer. Ook laten we de oude inkomensgrens van 45.000 euro vrij.'

Doelgroepen

De starterslening is in eerste instantie bedoeld voor Amstelveners. 'Maar we willen de regeling ook graag openstellen voor specifieke doelgroepen die zich hier moeilijk kunnen vestigen, bijvoorbeeld zorgpersoneel en leraren ook van buiten Amstelveen', zegt Ellermeijer. 'Amstelveen biedt hen graag perspectief op een passende woning.'

‘De nieuwe regels gaan per 1 oktober in’ zegt wethouder Rob Ellermeijer. Amstelveners die gebruik willen maken van een starterslening kunnen terecht op www.amstelveen.nl/starterslening

De week van de starter

De Week van de Starter wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Het is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en organisaties uit de woonsector. Om starters beter te ondersteunen bij het zoeken naar een eerste koop- of huurwoning, is in de Week van de Starter de website https://startenopdewoningmarkt.nl/ gelanceerd. Deze website voorziet in de behoefte van starters om alle informatie op één centrale plek te vinden. Op de website vinden starters betrouwbare en complete informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de koop- en huurmarkt. Denk aan stappenplannen, checklists en professioneel advies van woningexperts.

Het Amstelveense voorstel voor de verruiming van de startersleningregels  werd woensdag 23 september aangenomen door de gemeenteraad in Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.