Pixabay.com

Steeds meer Amstelveense huishoudens kampen met problematische schulden

Amstelveen - Gemeente Amstelveen maakt zich zorgen om het stijgend aantal Amstelveense huishoudens dat met problematische schulden te maken krijgt.

'Een situatie die zowel voor de huishoudens zelf, de crediteuren en de maatschappij nadelige effecten heeft', meldt de gemeente. Amstelveen probeert samen met wonincorporatie Eigen Haard erger te voorkomen, door via een convenant dreigende financiële problemen bij inwoners/huurders zo vroeg mogelijk te signaleren.

Vroeg signaleren helpt

Een van de mogelijkheden om de trend te keren, ligt volgens de gemeente namelijk in het vroeg signaleren, wanneer huishoudens in de schulden dreigen te raken. En om dan vervolgens snel hulp aan te bieden tijdens een huisbezoek, om erger te voorkomen.

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen en de voorzitter raad van bestuur van Eigen Haard, Bert Halm, tekenden daarom deze week het vernieuwde convenant 'Vroeg Eropaf'.

Wethouder Van Ballegooijen: 'De samenwerking tussen de gemeente Amstelveen en woningstichting Eigen Haard bestaat inmiddels een aantal jaar. Binnen deze samenwerking is er ruimte voor overleg en zetten beide partijen zich in voor ontwikkeling waar nodig. Het convenant is opnieuw ondertekend, omdat deze onder andere op het gebied van privacy is gewijzigd en aangevuld.'

Balans

Balans schuldhulpverlening ontvangt jaarlijks rond de 180 meldingen van Eigen Haard in het kader van Vroeg eropaf. Deze inwoners zijn en worden door schuldhulpverleners van Balans bezocht in het kader van vroegsignalering.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.