Pixabay.com

'Steeds meer Amstelveense ouders twijfelen over vaccineren van hun kinderen'

Amstelveen - Een groeiende groep Amstelveense ouders zou twijfelen of ze hun kinderen wel moeten inenten tegen ziektes als mazelen, polio, tetanus en kinkhoest. D66 Amstelveen heeft de noodklok geluid over de verminderde vaccinatiebereidheid bij Amstelveense ouders en wil dat het gemeentebestuur, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen iets gaan doen.

Naast religieuze redenen, zouden emotionele verhalen op internet, die niet waar zijn of niet wetenschappelijk zijn onderbouwd, volgens D66-raadslid Saloua Chaara een enorme impact hebben op de vaccinatiebereidheid van Amstelveense ouders.

Fors onder landelijke norm

De democratische partij meldt dat het aantal Amstelveense kinderen dat gevaccineerd wordt tegen ziektes die de overheid wil uitbannen, fors onder de landelijke norm ligt. Waar de landelijke norm is dat 95% van de kinderen gevaccineerd zijn, is de zogenaamde vaccinatiegraad in Amstelveen 83,4%.

De  fractie van D66 heeft hier grote zorgen over en wil dat het college hier (in samenwerking met kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen) iets aan doet. ‘Het gaat hier om ziektes zoals mazelen, polio, tetanus en kinkhoest. Deze ziektes zijn in Nederland verdwenen. Als te weinig ouders vaccineren, komen deze ziektes terug’, waarschuwt D66.

Wel inenten

Chaara, woordvoerder gezondheid van D66 Amstelveen, vindt dat niet kan worden toegekeken hoe de vaccinatiegraad in Amstelveen verder daalt. 'Daarom willen wij dat het college meer doet aan het bewegen van ouders om hun kinderen wel te laten inenten.'

Saloua Chaara, D66 Amstelveen

Best doen

De gemeente zou volgens D66 meer haar best doet om doelgroepen die niet bereikt worden door de (traditionele) benaderingswijze van het RIVM, te overtuigen van het nut van vaccineren. Op dit moment is het RIVM verantwoordelijk voor het verzorgen van de communicatie en voorlichting over het RVP.

D66 maakt samen met VVD en PvdA onderdeel uit van het Amstelveense college van B en W. De partij heeft twee wethouders: Floor Gordon en Frank Berkhout.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.