'Steeds meer Amstelveense ouders twijfelen over vaccineren van hun kinderen'

'Steeds meer Amstelveense ouders twijfelen over vaccineren van hun kinderen' Foto: Pixabay.com

Amstelveen - Een groeiende groep Amstelveense ouders zou twijfelen of ze hun kinderen wel moeten inenten tegen ziektes als mazelen, polio, tetanus en kinkhoest. D66 Amstelveen heeft de noodklok geluid over de verminderde vaccinatiebereidheid bij Amstelveense ouders en wil dat het gemeentebestuur, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen iets gaan doen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Naast religieuze redenen, zouden emotionele verhalen op internet, die niet waar zijn of niet wetenschappelijk zijn onderbouwd, volgens D66-raadslid Saloua Chaara een enorme impact hebben op de vaccinatiebereidheid van Amstelveense ouders.

Fors onder landelijke norm

De democratische partij meldt dat het aantal Amstelveense kinderen dat gevaccineerd wordt tegen ziektes die de overheid wil uitbannen, fors onder de landelijke norm ligt. Waar de landelijke norm is dat 95% van de kinderen gevaccineerd zijn, is de zogenaamde vaccinatiegraad in Amstelveen 83,4%.

De  fractie van D66 heeft hier grote zorgen over en wil dat het college hier (in samenwerking met kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen) iets aan doet. ‘Het gaat hier om ziektes zoals mazelen, polio, tetanus en kinkhoest. Deze ziektes zijn in Nederland verdwenen. Als te weinig ouders vaccineren, komen deze ziektes terug’, waarschuwt D66.

Wel inenten

Chaara, woordvoerder gezondheid van D66 Amstelveen, vindt dat niet kan worden toegekeken hoe de vaccinatiegraad in Amstelveen verder daalt. 'Daarom willen wij dat het college meer doet aan het bewegen van ouders om hun kinderen wel te laten inenten.'

Saloua Chaara, D66 Amstelveen

Best doen

De gemeente zou volgens D66 meer haar best doet om doelgroepen die niet bereikt worden door de (traditionele) benaderingswijze van het RIVM, te overtuigen van het nut van vaccineren. Op dit moment is het RIVM verantwoordelijk voor het verzorgen van de communicatie en voorlichting over het RVP.

D66 maakt samen met VVD en PvdA onderdeel uit van het Amstelveense college van B en W. De partij heeft twee wethouders: Floor Gordon en Frank Berkhout.


Reacties