Vliegtuigstrepen boven de Bovenkerkerpolder in september dit jaar.

Steeds meer Amstelveners ervaren grote overlast van vliegtuigen

Amstelveen - Het aantal Amstelveners dat veel overlast ondervindt van vliegtuiglawaai is ten opzichte van vier jaar geleden behoorlijk gestegen. 

Waar in 2015 nog meer dan helft van de Amstelveners (52 procent) aangaf dat geluidsoverlast van vliegtuigen niet voorkwam, is dat percentagel in 2019 gedaald naar 38 procent.   

Inmiddels zegt meer dan een kwart van de Amstelveners (26 procent) zelfs veel overlast te ervaren; terwijl dat vier jaar geleden nog 15 procent was. Het aantal Amstelveners dat 'een beetje overlast' ervaart steeg licht van 28 naar 31 procent.

Dat blijkt uit de Inwonerpeiling 2019 van gemeente Amstelveen. Ook geluidsoverlast van wegverkeer steeg: 10 procent van de Amstelveners zegt er inmiddels veel last van te hebben, waar dat eerder 7 procent was.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.