Pixabay.com

Steeds meer kinderen voor goed ontbijt aangewezen op Voedselbank: actie bij 3 Amstelveense AH-filialen

Amstelveen - Drie Amstelveense Albert Heijn-filialen hebben zich aangesloten bij de landelijke Voedselbank-actie 'Op een lege maag kun je niet leren'. Steeds meer kinderen zijn voor een voedzaam ontbijt aangewezen op de Voedselbank.

Vorig jaar steeg in Nederland het aantal kinderen dat afhankelijk is van een voedselbank met bijna 10 procent naar 37.000. Speciaal voor deze kinderen houdt Albert Heijn van 29 augustus tot en met 4 september de actie. In Amstelveen kunnen klanten ontbijt-producten doneren aan de Voedselbank Amstelveen, bij de de AH filialen Rembrandthof (Stadshart), Groenhof en Middenhoven.

De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk voor klanten is om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.

Zaterdag 3 september staan vrijwilligers van de Voedselbank Amstelveen bij de AH filialen Rembrandthof in het Stadshart en bij AH Groenhof om producten in ontvangst te nemen. De actie duurt tot en met zondag 4 september.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.