AmstelveenZ

Stemhulp verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Amstelveen – ‘Ik heb geen idee waarop ik moet stemmen’ is ook in Amstelveen een veelgehoorde tekst de afgelopen weken. Nu de verkiezingen letterlijk voor de deur staan (15 maart 2023): deze kieswijzer voor zowel de Provinciale Staten-verkiezingen als de Waterschapsverkiezingen kan wellicht helpen.

Die stem/kieswijzer heet mijnstem.nl en kan worden gezien als een kieskompas voor zowel de Provinciale Statenverkiezingen als de Waterschapsverkiezingen 2023. Je kan er ontdekken welke partijen het best bij jou passen aan de hand van stellingen. De partijen geven bovendien duiding bij elke stelling.

GA NAAR MIJN STEM.NL

MijnStem is een stemhulp van Citisens, een zusterbedrijf van van Necker van Naem. Necker van Naem is al meer dan 15 jaar actief met onderzoek en advies in het lokale, provinciale en landelijke bestuur en marktleider op het gebied van raadsonderzoek en rekenkameronderzoek. 


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.