Stemmen gaan op voor bewaakte fietsenstalling bij OV in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Langs het traject van de Amstelveenlijn in Amstelveen Zuid moet als het aan de PvdA ligt een bewaakte fietsenstalling worden gerealiseerd. De partij vindt bewaakte fietsenstallingen bij alle tramhaltes van de een stap te ver, maar ziet wel kansen voor een bewaakte stalling aan bijvoorbeeld de Sacharovlaan in Westwijk.

De PvdA lanceerde het idee via een unaniem gesteunde motie in de gemeenteraad. Ook CDA, VVD en D66 dienden de motie mede in. 'Er moet goed gekeken worden naar de beste locatie voor een eerste bewaakte fietsenstalling. Aan de noordkant van Amstelveen kunnen mensen die met het openbaar vervoer (OV) verder willen reizen met de fiets naar station Amsterdam Zuid, daar is al een goede bewaakte fietsenstalling. Een plek in het zuiden ligt daarom meer voor de hand. De wethouder is, zo meldt de PvdA, al bezig met plannen voor een openbaar vervoerknooppunt bij halte Sacharovlaan.

Zonder zorgen

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “De overstap van fiets op OV kan beter, die moet naadloos verlopen. Dat is belangrijk voor mensen die verder van bus- en tramhaltes wonen. Zo’n naadloze overstap vereist een goede fietsenstalling, zonder zorgen of de fiets er ’s avonds nog staat.' 

Verandering

Het openbaar vervoer in Amstelveen is volgens de PvdA veranderd in de afgelopen jaren: 'Er zijn buslijnen opgeheven en er zijn minder tram- en bushaltes. De lijnen die zijn overgebleven rijden gelukkig vaker en sneller. Voordeel is dat veel mensen sneller en gemakkelijker op hun bestemming komen. Nadeel is dat sommige mensen verder van de haltes af wonen. Dan kan het handig zijn om met de fiets naar de halte te gaan, maar dan moet er wel een goede fietsenstalling zijn.' 

Maart 2022

De wethouder heeft, in reactie op de motie, toegezegd de mogelijkheden te gaan onderzoeken en uiterlijk maart volgend jaar te laten weten of er inderdaad een bewaakte fietsenstalling in Amstelveen Zuid kan komen. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Mooi dat hier meteen werk van gemaakt wordt. Als we een geschikte plek hebben gevonden, moet die bewaakte fietsenstalling er dan ook snel komen.”


Meer nieuws

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.

Amstelveen van voorheen 1 aug. 2021 21:10

Amstelveen van voorheen (258)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 258 een foto uit 1947 van de Annakerk met daarnaast de Burgemeester Colijnweg.