Stemmen gaan op voor bewaakte fietsenstalling bij OV in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Langs het traject van de Amstelveenlijn in Amstelveen Zuid moet als het aan de PvdA ligt een bewaakte fietsenstalling worden gerealiseerd. De partij vindt bewaakte fietsenstallingen bij alle tramhaltes van de een stap te ver, maar ziet wel kansen voor een bewaakte stalling aan bijvoorbeeld de Sacharovlaan in Westwijk.

De PvdA lanceerde het idee via een unaniem gesteunde motie in de gemeenteraad. Ook CDA, VVD en D66 dienden de motie mede in. 'Er moet goed gekeken worden naar de beste locatie voor een eerste bewaakte fietsenstalling. Aan de noordkant van Amstelveen kunnen mensen die met het openbaar vervoer (OV) verder willen reizen met de fiets naar station Amsterdam Zuid, daar is al een goede bewaakte fietsenstalling. Een plek in het zuiden ligt daarom meer voor de hand. De wethouder is, zo meldt de PvdA, al bezig met plannen voor een openbaar vervoerknooppunt bij halte Sacharovlaan.

Zonder zorgen

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “De overstap van fiets op OV kan beter, die moet naadloos verlopen. Dat is belangrijk voor mensen die verder van bus- en tramhaltes wonen. Zo’n naadloze overstap vereist een goede fietsenstalling, zonder zorgen of de fiets er ’s avonds nog staat.' 

Verandering

Het openbaar vervoer in Amstelveen is volgens de PvdA veranderd in de afgelopen jaren: 'Er zijn buslijnen opgeheven en er zijn minder tram- en bushaltes. De lijnen die zijn overgebleven rijden gelukkig vaker en sneller. Voordeel is dat veel mensen sneller en gemakkelijker op hun bestemming komen. Nadeel is dat sommige mensen verder van de haltes af wonen. Dan kan het handig zijn om met de fiets naar de halte te gaan, maar dan moet er wel een goede fietsenstalling zijn.' 

Maart 2022

De wethouder heeft, in reactie op de motie, toegezegd de mogelijkheden te gaan onderzoeken en uiterlijk maart volgend jaar te laten weten of er inderdaad een bewaakte fietsenstalling in Amstelveen Zuid kan komen. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Mooi dat hier meteen werk van gemaakt wordt. Als we een geschikte plek hebben gevonden, moet die bewaakte fietsenstalling er dan ook snel komen.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:00

Amstelveens icoon met pensioen

Amstelveen - Afgelopen zomer nam topambtenaar Jelle Westra afscheid van gemeente Amstelveen. Westra was betrokken bij zo ongeveer alle grote projecten die Amstelveen de afgelopen decennia hebben vormgegeven. Van Westwijk en het nieuwe Stadshart tot aan de Amstelveenlijn en Rijksweg A9: Westra had bij alle ontwikkelingen een leidende rol vanuit de gemeente. Hij zette zo als het ware zijn handtekening onder het Amstelveen van nu.

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Make-OverZ: Minder haar en tóch naar de kapper

Amstelveen - Een man die een bezoek brengt aan de kapper terwijl hij geen of minder haar heeft, klinkt erg ongebruikelijk. ‘Toch is niets minder waar en zijn de behandelingen voor deze mannen juist een groot succes’, aldus De Kapper. Vaak is het idee dat als je geen volle bos haar hebt, je nooit meer naar De Kapper hoeft. Even zelf de tondeuse of het scheermes erover en klaar. Natuurlijk kan dat, maar vaak worden wenkbrauwen, oorhaartjes, nekhaartjes vergeten’, legt kapper Ad uit. ‘En dat ziet er natuurlijk niet uit!’

Algemeen gisteren 10:55

Amstelveen hoopt op meer BIZzende ondernemers

Amstelveen - Vanuit gemeente Amstelveen wordt onderlinge samenwerking tussen ondernemers, in zogenoemde Bedrijveninvesteringszones (BIZ), aangemoedigd. In Amstelveen zullen vier bestaande en twee nieuwe BIZzen gaan stemmen voor een nieuwe periode van samenwerking in (winkel-)gebieden.

Onderwijs & Educatie 15 okt. 2021 11:39

Bieb werkt aan leesplezier

Amstelveen - De cijfers zijn schokkend: maar liefst 25% van de Nederlanders van 15 jaar oud loopt het risico om laaggeletterd de school te verlaten*. ‘Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en kost de samenleving €1,13 miljard per jaar**’, stelt Gertrude Hoogendoorn, manager Educatie & Programmering bij de Bibliotheek Amstelland.