Stemmen gaan op voor nieuwe lokale buslijn in Amstelveen

Stemmen gaan op voor nieuwe lokale buslijn in Amstelveen Foto: R-Netlijn in Amstelveen

Amstelveen – Een nieuwe lokale buslijn die om het half uur tal van belangrijke locaties in Amstelveen aan gaat doen: daar pleit het wijkplatform Bankras-Kostverloren voor.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het wijkplatform ziet heil in een puur lokale busroute die in een grote lus Amstelveense wijken en winkelcentra gaat verbinden, van noord tot zuid.

Route

De route moet gaan lopen via het busstation in het Stadshart richting Amstelveen Noord waar onder ander het winkelcentrum Bankrashof, wijkcentrum Alleman, winkelcentrum Kostverlorenhof en de hotels in Kronenburg worden aangedaan, om vervolgens via de Rembrandtweg (winkelstrip), de Amsterdamseweg (winkels en KLM gebouw) het Oude Dorp gaat bereiken (raadhuis & winkels).

Amstelveen Zuid

De bus trekt na het Oude Dorp weer via het busstation in het Stadshart naar Amstelveen Zuid, waar Ziekenhuis Amstelland en achtereenvolgens de winkelcentra Groenhof , Waardhuizen, Middenhoven en Westwijk worden aangedaan. Na Westwijk keert de bus via Bovenkerk, Handweg en opnieuw het raadhuis terug richting het busstation in het Stadshart.

Wijkplatform

Het wijkplatform heeft het idee voor de nieuwe buslijn geagendeerd voor de komende wijkplatformvergadering op donderdag 12 december. De vergadering wordt gehouden in wijkcentrum Alleman en start om 20.00 uur. Ook andere plannen staan op de agenda, zoals het nieuwe woningbouwplan Allemanskwartier.


Reacties