Ontwerpen van Cindy Bakker

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

De gemeente streeft ernaar om in alle wijken beeldende kunstwerken te plaatsen die een toevoeging zijn voor de buurt. De gemeenteraad heeft in 2019 geld beschikbaar gesteld voor het realiseren van functionele, voor kinderen aansprekende, kunst in de wijken. De komende twee jaar worden drie kindvriendelijke kunstwerken gerealiseerd. De ABK heeft hiervoor drie kunstenaars geselecteerd: Cindy Bakker, Hoshyar Rasheed en het duo Frank Koolen & Maze de Boer. Hoshyar Rasheed en Maze de Boer wonen en werken beiden in Amstelveen.

In de wijk

“We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Daarom willen we in alle Amstelveense wijken kindvriendelijke kunstwerken realiseren. Te beginnen in wijken waar nu nog relatief weinig kunst in de openbare ruimte aanwezig is. We vinden het belangrijk om de inwoners te betrekken bij de keuze van het kunstwerk. Dus, doe mee en stem op uw favoriete ontwerp!”

Over de kunstenaar

Cindy Bakker laat zich inspireren door alledaagse kleurrijke objecten en vormen, zoals verkeersborden, oranje pvc-buizen op bouwterreinen of groene prullenbakken. Ze gebruikt deze objecten - vaak sterk uitvergroot - in haar werk en zet ze lukraak neer, alsof kinderen ermee hebben gespeeld. Voor het kunstwerk in Wijkpark Middenhoven heeft Cindy zich laten inspireren door buitenspellen, zoals verstoppertje, boompje wisselen, stoelendans, stoepranden, knikkeren en voetballen.

Het ontwerpproces

Cindy heeft de Kinderraad om advies gevraagd over het kunstwerk. Ze gaven aan dat een kunstwerk kleurrijk en verrassend moest zijn. En dat het belangrijk is dat je er iets in herkent, maar dat er ook ruimte is om er zelf invulling of betekenis aan te geven. Ook heeft Cindy landschapsarchitecten en adviseurs over de openbare ruimte gevraagd mee te denken over ontwerpen die tot de verbeelding spreken en een mooie toevoeging zijn voor het Wijkpark.

Hoe te stemmen?

Stemmen kan via het participatieplatform Denk Mee Amstelveen. Hierop zijn de twee schetsontwerpen te vinden waaruit gekozen kan worden. U als inwoner van Amstelveen, bepaalt in welk van deze twee ontwerpen straks in het voorjaar van 2023 in het park komt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.  

Horeca 6 dec. 2023 15:00

X-MAS Bajes Cocktail Night: reserveer je plekje

Amstelveen - In De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-2 wordt vrijdagavond 15 december 2023 een X-MAS Bajes Cocktail Night gehouden. Je kan nu je plekje reserveren voor deze gezellige cocktailavond in kerstsferen.