Onderwegdromen & Pionnen

Stemmen voor 12 meter lange muurschildering op Busstation Amstelveen: welke wordt het?

Amstelveen - Om het Busstation Amstelveen te verfraaien gaat de gemeente een 4 meter hoge en 12 meter lange muurschildering aanbrengen. Amstelveners kunnen nu een keuze maken uit 2 ontwerpen, om zo te bepalen welke muurschildering het uiteindelijk zal worden. Stemmen kan via het online participatieplatform Denk Mee Amstelveen.

Afscheidingswand

De  muurschildering wordt op een afscheidingswand in de hoek van het busstation (onder de op- en afrit van de erboven gelegen parkeergarage) aangebracht.  De gemeente Amstelveen heeft op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) twee lokale kunstenaars uitgenodigd om op deze wand een kunstuiting te realiseren.

Stem mee

Kunstenaars Irene Brok (Onderwegdromen) en Mees van Rijckevorsel (Pionnen) hebben allebei een ontwerp  ingediend. De keuze van Amstelveners is doorslaggevend. Stemmen kan  op het gemeentelijke online platform Denk Mee Amstelveen aan (denkmee.amstelveen.nl). Een account is daarvoor noodzakelijk.  Stemmen kan tot en met 28 april 2024.

64 150424 Onderwegdromen.jpg
Ontwerp 'Onderwegdromen' van Irene Brok.

64 150424 Pionnen def.png
Ontwerp 'Pionnen' van Mees van Rijckevorsel

Aantrekkelijke uitstraling

De gemeente vindt het belangrijk dat het busstation een aantrekkelijke uitstraling krijgt. “We willen dat het busstation echt een visitekaartje van Amstelveen is”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur, verkeer en vervoer). “Naast een grondige onderhoudsbeurt willen we graag iets toevoegen aan het station, waar reizigers blij van worden of met elkaar over in gesprek kunnen gaan. ‘De stad als podium’ is ook de titel van onze cultuuragenda met als doel álle Amstelveners in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Daar horen reizigers natuurlijk ook bij.”

Onderhoud

Sinds kort wordt op het busstation in het Stadshart intensiever schoongemaakt en is de verlichting verbeterd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging. Verder heeft er een gerichte actie plaatsgevonden om weesfietsen en fietswrakken te verwijderen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.