Stephanie Schilder (D66)

Stephanie Schilder (D66) vertrekt uit gemeenteraad

Amstelveen - Stephanie Schilder, sinds maart 2018 gemeenteraadslid voor D66 Amstelveen, stopt: ze kan het raadswerk niet langer combineren met haar baan. Ze wordt opgevolgd door Yousef Ben Idder, burgerraadslid voor D66 sinds 2017.

Schilder werd afgelopen verkiezingen (maart 2018) met voorkeursstemmen in de raad verkozen. Ze kreeg behoorlijk wat stemmen in studentenwijk Uilenstede. Hoewel nieuw in de gemeenteraad was ze zeker geen onbekende; voor haar raadslidmaatschap was ze al circa twee jaar perschef van de D66-fractie. 

'Verschil gemaakt'

Volgens een persbericht van haar partij  heeft ze vooral op het gebied van duurzaamheid, milieu en het parkeerbeleid het verschil gemaakt voor Amstelveen en haar inwoners: ‘Zo maakt het college van burgemeester en wethouders op haar initiatief werk van groene daken in Amstelveen en heeft zij zich onlangs nog hard gemaakt voor de vergroening van Amstelveense schoolpleinen’.

Reden voor besluit

In een brief aan de burgemeester legt Schilder uit waarom zij stopt als raadslid van de gemeente Amstelveen. ‘Ik heb besloten om mijn lidmaatschap van de gemeenteraad op te zeggen wegens het veelgehoord - en een voor raadsleden gebruikelijke- conflict tussen het raadswerk en het ‘eigen werk’’, schrijft zij.

Strafrechtadvocaat

'Schilder oefent professioneel haar passie uit als strafrechtadvocaat', stelt D66. 'Zij vindt haar professie en haar rol als raadslid in termen tijdsbeslag moeilijk te combineren. Hoewel Schilder in haar brief aangeeft de keuze moeilijk te vinden, zegt zij ook: “Het zijn van gemeenteraadslid is te belangrijk om ‘het er maar bij te doen’. En Amstelveen verdient gemeenteraadsleden die zich tenminste voor de volle 100% inzetten.” Met deze woorden neemt zij per 1 oktober afscheid van de Amstelveense politiek', alldus D66.

Opvolging

Youssef Ben Idder is Schilder’s opvolger. Ben Idder is volgens de kandidatenlijst van D66 de volgende verkiesbare kandidaat die een zetel krijgt in de Amstelveense gemeenteraad. Youssef is sinds 2017 D66 burgerraadslid in Amstelveen. 'In die rol heeft Ben Idder raadsleden in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur ondersteund. Hij heeft als burgerraadslid verschillende initiatieven genomen, bijvoorbeeld rondom de betaalbaarheid van Buslijn 55 en het tegengaan van zwerfafval. Youssef Ben Idder is 39 jaar.

Stinkende best

In het dagelijkse leven is Ben Idder Implementatie Manager (Betalingsverkeer) bij de ING voor de zakelijke markt. Over zijn toetreding tot de gemeenteraad zegt Youssef: 'Natuurlijk ga ik Stephanie ontzettend missen. Tegelijkertijd heb ik er ontzettend veel zin in om als gemeenteraadslid de D66 idealen in de Amstelveense samenleving te realiseren. Ik ga mijn stinkende best doen om voor inwoners het verschil te maken.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws