Sterren stralen tijdens musical Cruiseboot de Korfkidz

Sterren stralen tijdens musical Cruiseboot de Korfkidz

Amstelveen – Het was afgelopen vrijdagavond op het podium van het Amstelveen College weer tijd voor de jaarlijkse musical van BSO Korfkidz Amstelveen. Het optreden van de kinderen stond dit jaar in het teken van een cruiseschip.

De BSO van Korfkidz zit op de Amsterdamseweg naast Sporting Martinus. Kinderen kunnen er terecht voor buitenschoolse opvang.

Acteertalent

Elk jaar wordt er een bijzonder evenement georganiseerd. Terwijl in het verleden kinderen op een open podium zelf allerlei verschillende acts mochten opvoeren, was het gisteravond voor de tweede keer op rij tijd voor een bijzondere musical. Na Hotel de Korfkidz in 2018 werd nu Cruiseboot de Korfkidz opgevoerd.

De liedjes van het doorlopende verhaal waren allemaal geschreven door de coaches van Korfkidz, die elke week een kleine honderd kinderen buiten school opvangen. Zij hadden ook samen met de kids de decors en de kostuums gemaakt.  

Zingen

"Ze waren er sinds november meer dan drie maanden voortdurend mee bezig geweest”, vertelt operationeel manager van de KorfKidz Marleen Wardenaar. “Het mooie is dat de kinderen voor en achter de schermen allemaal hebben meegedaan. Sommige kinderen door te knutselen aan de decors en de kostuums. En anderen door te zingen, te bewegen, muziek te maken en toneel te spelen op het podium.”

Korfkidz heeft een duidelijk doel met het jaarlijkse event in het Amstelveen College. “We willen dat de kinderen bij ons leren hoe ze hun hobby’s kunnen ontwikkelen en hoe ze moeten samenwerken”, vertelt Wardenaar. “En ook dat ze er achter komen wat ze leuk vinden. Het event leent zich daar uitstekend voor.”

Sterren

Veel papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes waren op de musical afgekomen. Zij zagen dat er een boel acteertalent rondloopt bij de Korfkidz. De sterren genoten zelf ook enorm van het optreden.

[Foto's: Anko Stoffels]


Reacties