Advertorial Zakelijk

Sterren stralen tijdens musical Cruiseboot de Korfkidz

Amstelveen – Het was afgelopen vrijdagavond op het podium van het Amstelveen College weer tijd voor de jaarlijkse musical van BSO Korfkidz Amstelveen. Het optreden van de kinderen stond dit jaar in het teken van een cruiseschip.

De BSO van Korfkidz zit op de Amsterdamseweg naast Sporting Martinus. Kinderen kunnen er terecht voor buitenschoolse opvang.

Acteertalent

Elk jaar wordt er een bijzonder evenement georganiseerd. Terwijl in het verleden kinderen op een open podium zelf allerlei verschillende acts mochten opvoeren, was het gisteravond voor de tweede keer op rij tijd voor een bijzondere musical. Na Hotel de Korfkidz in 2018 werd nu Cruiseboot de Korfkidz opgevoerd.

De liedjes van het doorlopende verhaal waren allemaal geschreven door de coaches van Korfkidz, die elke week een kleine honderd kinderen buiten school opvangen. Zij hadden ook samen met de kids de decors en de kostuums gemaakt.  

Zingen

"Ze waren er sinds november meer dan drie maanden voortdurend mee bezig geweest”, vertelt operationeel manager van de KorfKidz Marleen Wardenaar. “Het mooie is dat de kinderen voor en achter de schermen allemaal hebben meegedaan. Sommige kinderen door te knutselen aan de decors en de kostuums. En anderen door te zingen, te bewegen, muziek te maken en toneel te spelen op het podium.”

Korfkidz heeft een duidelijk doel met het jaarlijkse event in het Amstelveen College. “We willen dat de kinderen bij ons leren hoe ze hun hobby’s kunnen ontwikkelen en hoe ze moeten samenwerken”, vertelt Wardenaar. “En ook dat ze er achter komen wat ze leuk vinden. Het event leent zich daar uitstekend voor.”

Sterren

Veel papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes waren op de musical afgekomen. Zij zagen dat er een boel acteertalent rondloopt bij de Korfkidz. De sterren genoten zelf ook enorm van het optreden.

[Foto's: Anko Stoffels]


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.