Het team van De Wijnschuur [Beeld: Anko Stoffels]

Sterrencollectie voor fijnproevers

AMSTELVEEN/NES - De Wijnschuur in Nes aan de Amstel: het hele jaar door al goed bezocht door fijnproevers vanwege het uitgekiende en grote assortiment wijnen. Maar de jaarlijkse sterrencollectie die traditiegetrouw in de voorlaatste maand van het jaar wordt gepresenteerd in aanloop naar de feestdagen trekt jaarlijks enorme aandacht.

‘De Kerststerren’ van De Wijnschuur werden enkele jaren geleden voor het eerst geïntroduceerd en sindsdien is de jaarlijkse sterrencollectie een doorslaand succes. Dat de scherp geprijsde en nauwkeurig geselecteerde topwijnen een verrijking voor de feestdagen zijn, is in Amstelveen en omstreken geen geheim meer.

Glansrijk
Eigenaar Dennis Wiersema, die samen met zijn team weer een kleine vijftig uiteenlopende wijnen selecteerde, hoopt wijnliefhebbers ieder jaar weer te voorzien van heerlijke en bijzondere wijnen tijdens de feestmaand en is daar ook dit jaar weer glansrijk in geslaagd.

De proeverij van de sterren, begin november, trok dit jaar een ongekend aantal klanten naar het idyllische domein in de polder, aan de rand van rivier De Amstel. Wiersema is blij met het succes, maar verliest daarbij zijn zeer trouwe, vaste klanten nooit uit het oog. ‘Voor hen heb ik uiteraard extra tijd,’ zegt hij.

Champagne
Natuurlijk, voor een passende wijn bij het ultieme kerstdiner heeft De Wijnschuur prachtige rode en witte wijnen, maar vergeet ook de Champagnes (Brut) niet voor een ouderwetse oudejaarsavond. De klassieke Louis Roederer Brut Premier is wat dat betreft een fijne en lekker betaalbare (39,95) aanrader, maar er is zoveel meer.

Het enige puntje van kritiek dat kan worden bedacht is dat de Kerststerren dit jaar misschien wel iets te goed zijn geselecteerd, want kiezen uit zoveel lekkers is nog best een lastige opgave: of je nu vol & rond wil, fris & fruitig of stevig en krachtig: de keuze is reuze. Gelukkig staat het team van De Wijnschuur altijd paraat met het beste advies.

12 halen, 10 betalen
Naast de Kerststerren heeft De Wijnschuur een kleine duizend wijnen en kan je als wijnliefhebber heerlijk over het domein rondscharrelen. Bij De Wijnschuur geldt al jaren 12 halen, 10 betalen op de meeste wijnen (wit, rood, rosé, stil). Die aanbieding geldt niet op de al zeer scherp geprijsde Kerststerren.

Webshop
De kerststerren zijn zoals altijd ook online te bestellen via de dewijnschuurwebshop.nl (klik hier!)  Enne… voor een smaakvol kerst- of relatiegeschenk is De Wijnschuur natuurlijk dé plek!

Informatie
De Wijnschuur | Amsteldijk Zuid 180d Nes aan de Amstel | Open: do 15-19u; vr 11-18u; za 10-17u | Telefoon: 0297 58 26 11 | info@dewijnschuur.nl | www.dewijnschuur.nl | www.dewijnschuurwebshop.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.26, december 2017]
(advertorial)

Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).