StevaB: uniek in zijn soort

Amstelveen - Het zijn winkels van een uitstervend soort, die Amstelveen mag koesteren. Een winkel die alles heeft en maakt op elektronicagebied, hoe gek je het ook kan verzinnen: dat is StevaB. Het scheelde niet veel of eigenaar André Stevens van Abbe moest noodgedwongen het bijltje erbij neer­gooien, omdat het bedrijfspand aan de Amsterdamseweg 151 ernstig verzakt was geraakt. Maar André vond gelukkigerwijs een nieuwe locatie: slechts 100 meter verderop is StevaB aan een nieuw hoofdstuk begonnen, in het voormalige pand van lijstenmaker Ed van Niele op nummer 171. ‘Ik had nog veel teveel plezier in mijn werk om te stoppen.’

StevaB is nog een van de weinige klassieke elektronicazaken in de regio en een ware specialist op het gebied van onder andere elektronica, elektra­materialen, draad, snoeren en kabels, verlichting, computers, (retro­) audio tot aan Merkur (montagespeelgoed) en kantoorbenodigdheden aan toe. En natuurlijk niet te vergeten: allerhande reparaties. Je kan het zo gek niet beden­ken of StevaB heeft het òf maakt het als het op elektronicagebied aankomt.

100 meter verder

André, oud­ Amstelveners zullen hem wellicht ook nog kennen van Radio van Dijken aan de Rembrandtweg en Valkenberg, toont foto’s van het ernstig verzakte pand aan de Amsterdamseweg151 waar StevaB meer dan een kwart eeuw (sinds 1996) was gevestigd. Het was onveilig geworden en een restauratie bleek financieel niet haal­baar. Maar stoppen met StevaB, dat wilde André ondanks zijn respectabele leeftijd allerminst. ‘Er zat niets anders op dan het pand onder de marktwaarde te verkopen,’ zegt hij. ‘We hebben gezocht naar een andere locatie in de buurt en ik ben zeer blij dat we uiteindelijk terechtkonden in het huurpand van lijsten­maker Ed van Niele, slechts 100 meter verderop,’ zegt hij verheugd.

Daar is StevaB inmiddels met de vertrouwde formule aan een nieuwe toekomst begonnen. Het nieuwe pand oogt lichter, ruimer en groter, maar is in vierkante meters net iets kleiner. ‘Maar het is gelukt het hele assortiment over te brengen hoor,’ glimlacht André. En dat assortiment is echt uniek in zijn soort. Het is ook in het nieuwe pand een echte snuffelwinkel gebleven, waar werkelijk van alles te vinden is. En de medewerkers weten inmiddels ook in het nieuwe pand feilloos waar alles staat. Natuurlijk is de beroemde en beruchte vakjeswand, vol met 1001 elektronica componenten, meegekomen. En op verlichtingsgebied kan je je ouderwets te goed doen aan alle soorten led­- en gloeilampen uit voorraad, om maar één highlight te noemen.

Vakkundige reparaties

André vertelt dat reparaties nog steeds een groot onderdeel uitmaken van de werkzaamheden en dat steeds meer mensen aankloppen met defecte elektronische apparatuur, van audio, tot computers en lampen. StevaB weet ze te repareren en een nieuw leven te geven. Daarnaast staat StevaB garant voor vriendelijk, eerlijk en professioneel advies, ongeacht welk probleem je ook hebt op elektronicagebied. ‘Amstel­veners zijn van harte welkom in ons nieuwe pand,’ zegt André tot slot.

StevaB Electronica
Amsterdamseweg 171
1182 GT Amstelveen
Tel. 020 44 19 463
info@StevaB.nl
www.StevaB.nl (onder constructie)
Openingstijden: di t/m vr 9.30u tot 18.00u, za 10.00u tot 17.00u.

Dit artikel verscheen eerder in de september editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 81.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.