StevaB: uniek in zijn soort

Amstelveen - Het zijn winkels van een uitstervend soort, die Amstelveen mag koesteren. Een winkel die alles heeft en maakt op elektronicagebied, hoe gek je het ook kan verzinnen: dat is StevaB. Het scheelde niet veel of eigenaar André Stevens van Abbe moest noodgedwongen het bijltje erbij neer­gooien, omdat het bedrijfspand aan de Amsterdamseweg 151 ernstig verzakt was geraakt. Maar André vond gelukkigerwijs een nieuwe locatie: slechts 100 meter verderop is StevaB aan een nieuw hoofdstuk begonnen, in het voormalige pand van lijstenmaker Ed van Niele op nummer 171. ‘Ik had nog veel teveel plezier in mijn werk om te stoppen.’

StevaB is nog een van de weinige klassieke elektronicazaken in de regio en een ware specialist op het gebied van onder andere elektronica, elektra­materialen, draad, snoeren en kabels, verlichting, computers, (retro­) audio tot aan Merkur (montagespeelgoed) en kantoorbenodigdheden aan toe. En natuurlijk niet te vergeten: allerhande reparaties. Je kan het zo gek niet beden­ken of StevaB heeft het òf maakt het als het op elektronicagebied aankomt.

100 meter verder

André, oud­ Amstelveners zullen hem wellicht ook nog kennen van Radio van Dijken aan de Rembrandtweg en Valkenberg, toont foto’s van het ernstig verzakte pand aan de Amsterdamseweg151 waar StevaB meer dan een kwart eeuw (sinds 1996) was gevestigd. Het was onveilig geworden en een restauratie bleek financieel niet haal­baar. Maar stoppen met StevaB, dat wilde André ondanks zijn respectabele leeftijd allerminst. ‘Er zat niets anders op dan het pand onder de marktwaarde te verkopen,’ zegt hij. ‘We hebben gezocht naar een andere locatie in de buurt en ik ben zeer blij dat we uiteindelijk terechtkonden in het huurpand van lijsten­maker Ed van Niele, slechts 100 meter verderop,’ zegt hij verheugd.

Daar is StevaB inmiddels met de vertrouwde formule aan een nieuwe toekomst begonnen. Het nieuwe pand oogt lichter, ruimer en groter, maar is in vierkante meters net iets kleiner. ‘Maar het is gelukt het hele assortiment over te brengen hoor,’ glimlacht André. En dat assortiment is echt uniek in zijn soort. Het is ook in het nieuwe pand een echte snuffelwinkel gebleven, waar werkelijk van alles te vinden is. En de medewerkers weten inmiddels ook in het nieuwe pand feilloos waar alles staat. Natuurlijk is de beroemde en beruchte vakjeswand, vol met 1001 elektronica componenten, meegekomen. En op verlichtingsgebied kan je je ouderwets te goed doen aan alle soorten led­- en gloeilampen uit voorraad, om maar één highlight te noemen.

Vakkundige reparaties

André vertelt dat reparaties nog steeds een groot onderdeel uitmaken van de werkzaamheden en dat steeds meer mensen aankloppen met defecte elektronische apparatuur, van audio, tot computers en lampen. StevaB weet ze te repareren en een nieuw leven te geven. Daarnaast staat StevaB garant voor vriendelijk, eerlijk en professioneel advies, ongeacht welk probleem je ook hebt op elektronicagebied. ‘Amstel­veners zijn van harte welkom in ons nieuwe pand,’ zegt André tot slot.

StevaB Electronica
Amsterdamseweg 171
1182 GT Amstelveen
Tel. 020 44 19 463
info@StevaB.nl
www.StevaB.nl (onder constructie)
Openingstijden: di t/m vr 9.30u tot 18.00u, za 10.00u tot 17.00u.

Dit artikel verscheen eerder in de september editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 81.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.