De Annakerk (ANNA)

Stichting Belklus viert 25-jarig bestaan met een benefietavond in ANNA

Amstelveen - Stichting Belklus, al een kwart eeuw redder-in-nood voor inmiddels tienduizenden ouderen in de regio Amstelveen en omstreken, gaat op de benefiet-toer. Op 26 juni 2019 hoopt het bestuur op een royale toeloop van gasten om niet alleen het jubileum feestelijk te vieren in de Annakerk, maar ook om middelen te verzamelen voor de aankoop van 1 of 2 auto’s. Die zijn broodnodig voor het werk van de vrijwilligers.

'Wij zijn compleet afhankelijk voor ons werk van die mensen die hun kennis en kunde kosteloos beschikbaar willen stellen voor de behoeftige 67-plussers in ons Amstelveen, maar ook in de naburige gemeenten en stadsdelen, Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk, Duivendrecht, Amsterdam-Zuid, zegt Belklus-voorzitter dr. Bob Out. Hij kent als geen ander de problemen van de vergrijsde bewoners.

Hopen op financiële steun

'Het is fantastisch dat de bovengenoemde gemeentes en de wooncorporaties Eigen Haard en woonzorg Nederland in onze omgeving, bereid zijn ons te steunen. Hoewel we met ons team van vrijwilligers – waar we er dolgraag meer van zouden willen hebben – veel kunnen, lopen we toch tegen onze grenzen aan. Mondjesmaat halen wij naast de bestaand financiële steun, kleine bedragen op, ondermeer afkomstig uit donaties van dezelfde ouderen die wij zo graag helpen. Maar er is gewoon meer nodig. Dat is de reden om nu een benefiet te houden. Een aantal tafels in de Anna, de thuishaven van ondermeer de Naeckte Brouwers, is al gereserveerd. Maar we hopen hartstochtelijk op méér!l 

Wethouder

Bij de benefiet zal wethouder Marijn Ballegooien het podium van de voormalige Annakerk betreden. Daarna komt Rogier van der Laan namens de gemeente Amstelveen kort uitleg geven over het samenwerkingsproject Duurzaamheid met de Stichting Belklus ten behoeve van ouderen in Amstelveen.

Stichting Belklus

De Stichting Belklus is sinds kort gevestigd aan de Vijverlaan in Amstelveen. Coördinatrice Sevi Out-Firnous ontvangt elke werkdag van 10 tot 12 uur de telefoontjes van mensen die behoefte hebben aan hulp. “Soms schrijnend, hoe die veteranen in hun eenzaamheid bepaalde taken echt niet aankunnen. Het is heerlijk om ze te kunnen helpen. Juichende reacties van hen zijn dan ook niet van de baan als ze een van onze vrijwilligers hebben ontvangen. Dat maakt mijn job extra fijn”.

Ook graag geholpen worden? Als 67-plusser kunt u aanspraak maken op hulp. Mogelijk gratis, of tegen een kleine vergoeding. Bel: (020) 6471098 of 06-54340370 of bezoek de website www.belklus.nl


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.