Rolstoeldansers gaven gisteren een demonstratie in wijkcentrum Westend (Beeld: GvA, Jacqueline Höcker))

‘Stichting Rolstoeldansen Amstelveen verdient meer aandacht’

Amstelveen - Diverse gemeenteraadsleden hebben gisterenavond een demonstratie bijgewoond van de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen in wijkcentrum Westend. Aansluitend mochten de aanwezige raadsleden zelf ervaren hoe het is om een rolstoel te dansen en diverse oefeningen met een handicap uit te proberen.

Rolstoeldansers Corrie van Hugten, Ilona Brugman en Nancy Miguel hielden samen met hun staande danspartners een bevlogen verhaal en lieten verschillende dansstijlen zien. Zij doen regelmatig mee aan internationale wedstrijden. ‘Met een handicap kun je (top)sport nog op hoog niveau beoefenen. Iedereen kan dansen met welke beperking ook. Of je nu in een rolstoel zit, mentale of fysieke beperkingen hebt, er zijn altijd manieren om te kunnen dansen. Het gaat vooral over wat je wel kan en daarvan geniet. Dansen is voor alle leeftijden en voor elk niveau.’

Rolstoeldansles voor raadsleden
rolstoeldansen amstelveen persbericht.jpg

De aanwezigen raadsleden vonden het bijzonder om dit zelf een keer te ervaren. Zij kregen een rolstoeldansles. . Ook Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen van de partij: zij is net als andere aanwezige raadsleden van mening dat de stichting meer aandacht verdient.

De dansers hadden ook een presentatie voorbereid om de ervaringen in wijkcentrum Westend te delen. Sporten met een beperking kan een uitdaging zijn. Sommige leden zijn afhankelijk van taxivervoer. De invalide parkeerplekken zijn aan de krappe kant en de oprit om naar het plein van het centrum te komen zijn niet allemaal even rolstoelvriendelijk. Toch zijn de rolstoeldansers blij en dankbaar voor het plezier dat ze samen kunnen maken. 

Interesse

Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zou graag meer mensen willen laten kennismaken met deze sport. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar srn@rolstoeldansen.nl 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.