Gemeente Amstelveen

Stickers om lachgascilinders uit ondergrondse containers te weren

Amstelveen - De gemeente waarschuwt inwoners via stickers om geen lachgascilinders in ondergrondse afvalcontainers te gooien. Deze cilinders ontploffen namelijk in de ovens waar al het afval uit de ondergrondse containers wordt verbrand.

De ovens moeten vervolgens stil worden gelegd en schoongemaakt. Dat is een kostbare zaak. De kosten kunnen naar schatting oplopen tot 1 of 1,5 miljoen euro. Op termijn wordt die kostenpost verrekend in de afvalstoffenheffing van inwoners.

Om deze gevaarlijke ontploffingen te voorkomen en de kosten voor inwoners laag te houden, doet de gemeente een dringend om de lachgascilinders op de juiste manier weg te brengen namelijk naar het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer. Naast een ondergrondse afvalcontainer worden de cilinders ook wel geplaatst. Ziet u dit? Doe dan een melding via de FIXI-app, dan haalt de gemeente de lachgascilinders op.

Alle ondergrondse restafvalcontainers krijgen een opvallende rode sticker. Hiermee wijst de gemeente inwoners op het feit dat lachgascilinders niet in ondergrondse restafvalcontainers mogen. Lege slagroompatronen, die ook lachgas bevatten, mogen wel bij het restafval.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.