Davey Phototgraphy, Davey Baas
112

Storm Ciara in Amstelveen

Amstelveen - Met krachtige windstoten trekt de storm Ciara vandaag ook over Amstelveen.

Vanaf vier uur kwamen er talloze stormschade-meldingen binnen. Aan de Plesmansingel waaide een boom om, die op een haar na een geparkeerde auto miste (foto boven). In een tuin aan de Vogelkerslaan ging een reus van een boom omver die gedeeltelijk op een schuur viel (foto onder).

112_storm_ciara_2020.jpg

Ook kwam er een melding van een gevaarlijke situatie aan de Rio Grande (Groenelaan), waar balkonplaten van een flat in renovatie dreigde af te waaien; die worden nu extra vastgezet door opgetrommelde werklui (foto onder).

112_Cira_rio_grande.jpg

In de ochtend en middag (tot 15.00 uur) kwamen vooralsnog mondjesmaat stormschade-meldingen binnen vanwege Ciara. Tot die tijd ging het voornamelijk om afgebroken takken, een enkele ongewaaide boom of schutting en omgewaaide bouwhekken (onder andere bij het opslagterrein van de Amstelveenlijn aan Gondel, foto onder - maar ook bij voetbalvereniging Sporting Martinus waar hekken het water inwaaiden).
stormschade_9_feb2020.jpg

ciara carmenlaan amstelveen john guitjens.jpg

Deze boom legde al om 12.00 uur het loodje aan de Carmenlaan. Foto: John Guitjens

Sinds 4 uur gaat het flink los en nemen de schademeldingen toe. Ook in het Amsterdamse bos zijn diverse bomen omgewaaid.

De piek van de storm werd aanvankelijk tussen 16.00 en 22.00 uur verwacht; het KNMI vervroegde code oranje naar vanmiddag 14.00 uur voor de provincie Noord-Holland.

De eerste storm-schademelding in Amstelveen kwam vanmorgen even na 10 uur binnen vanaf de Sportlaan en rond het middaguur was er een melding vanaf van de Meander, voor het overige was het tot 15.00 uur relatief rustig getuige de algemene 112-meldingen. Daarna kwamen er meer meldingen.

Heb jij een stormfoto van Ciara in Amstelveen? Zet 'm in de reacties onder dit artikel of mail naar info@amstelveenz.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.