Davey Photography, Davey Baas
112

Storm Dennis: Brandweer paraat vanwege krachtige windstoten

Amstelveen - De Amstelveense brandweer staat vandaag weer paraat vanwege de krachtige windstoten die storm Dennis teweegbrengt. Aan de Vogelkerslaan greep de brandweer in omdat een grote boom dreigde om te waaien.

Met een ladderwagen werd de boom uit voorzorg een kopje kleiner gemaakt, omdat deze tegen een woning dan wel op geparkeerde auto's op straat dreigde te vallen

De storm Dennis zorgt vandaag (nog) niet voor extreme overlast in Amstelveen: hoewel het flink waait, zorgde de storm van vorige week zondag (Ciara) voor aanzienlijk meer problemen.

In provincie Noord-Holland, waaronder Amstelveen, heeft het KNMI de code geel-alarmering inmiddels verlengd tot 18.00 uur (was 15.00 uur). In de avond zwakt de storm af.

storm_dennis_2_dp.jpg

Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen vandaag 21:44

Supermaan verlicht Amstelveen

Amstelveen - De door diverse media aangekondigde 'supermaan' is vanavond uitstekend zichtbaar in Amstelveen.

Algemeen vandaag 19:51

Amstelveen heeft er een nieuw monument bij

Amstelveen – De gemeente heeft een gebouw aan Schokland 14 in Amstelveen Noord, dat vroeger dienst deed als telefooncentrale, tot gemeentelijke monument verklaard.

Corona Amstelveen vandaag 18:30

Extra hulp en zorg voor kwetsbare kinderen in Amstelveen

Amstelveen - Sinds de schoolsluiting werkt gemeente Amstelveen samen met scholen en kinderdagverblijven om kwetsbare kinderen en gezinnen in Amstelveen goed in beeld te krijgen en hun passende hulp te geven.

Kunst & Cultuur vandaag 13:30

Amstelveen steunt kunst & cultuurinstellingen

Amstelveen - Het college van B en W heeft samen met de gemeenteraad een eerste set aan maatregelen aangekondigd, zodat er bij kunst & cultuurinstellingen in Amstelveen geen zorgen hoeven te zijn over prestatie-eisen, medewerkers of de voortzetting van de bedrijfsvoering van de onderneming of instelling.

Wonen vandaag 11:12

Momenteel ca. 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen

Amstelveen - In de huidige corona-periode staan circa 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen. Dat meldt makelaar Geijsel Kroon, dat in verband met de coronacrisis potentiele kopers de mogelijkheid tot virtuele bezichtigingen biedt.