Straatnaam voor Henk Godthelp

AMSTELVEEN - Henk Godthelp, voormalig hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwsblad, krijgt een eigen straatnaam in Amstelveen, de Henk Godthelplaan. Dat werd gisterenavond bekend gemaakt tijdens een drukbezochte presentatie van zijn postuum uitgebrachte roman 'Slapen op je tenen'.

Henk Godthelp (1958-2013) was 35 jaar het het boegbeeld van de lokale krant in Amstelveen. Zijn weduwe Chris Godthelp-Kortink bracht zijn roman postuum uit, via de eigenhandig opgerichte Uitgeverij Hulde.

Van Zanen & Peter R. de Vries
In een bomvol Museum Jan van der Togt werd het boek gisterenavond gepresenteerd. Burgemeester Jan van Zanen (thans Utrecht en voorheen Amstelveen)  en oude jeugdvriend Peter R. de Vries spraken de massaal opgekomen gasten toe. Voormalig fractievoorzitter van GroenLinks, Sander Mager, was ceremoniemeester.

Compleet
'Ik vind het geweldig dat we Henk nu kunnen vereeuwigen met een eigen straatnaam. De net gepubliceerde roman was voor mij al een postuum eerbetoon, maar dit maakt het compleet,' sprak Henks vrouw Chris Godthelp-Kortink, die het straatnaambord, samen met dochter Roos, uit handen van wethouder Herbert Raat (VVD) ontving.

Cement
De gemeente riep in december onder het motto ‘het cement van Amstelveen’ inwoners op om namen van Amstelveners in te sturen voor nieuwe straatnamen. Deze namen worden gebruikt voor de nieuwste en waarschijnlijk laatste nieuwbouwwijk van Amstelveen. Deze plek, genaamd de Scheg, is nu nog een stuk weiland ten zuiden van Westwijk. De bouw van de nieuwe wijk start naar verwachting rond 2018.

Leven vóór de dood
'Henk Godthelp was wars van paternalisme en morele betutteling,' aldus wethouder Herbert Raat. 'Hij omarmde en koesterde het leven vóór de dood. Was een liefhebber van kunst, cultuur en de kroeg. Hij wist wat er gaande was in de stad en sprak met iedereen. Toch hield hij altijd onverschrokken vast aan zijn eigen kompas. Hij heeft mensen opgeleid in het journalistieke vak, mensen waar Amstelveen nu nog veel aan heeft,' aldus Raat.

Houden van
'Henk hield van Amstelveen en Amstelveen van hem. Amstelveen is hem veel dank verschuldigd. Door zijn karakteristieke aanwezigheid op veel plekken heeft hij de culturele en economische ontwikkeling van Amstelveen gesteund. Met zijn levenshouding kwam er ruimte voor de kracht van Amstelveen.'

Cevat
De Henk Godthelplaan is de tweede straatnaam die de gemeente bekend heeft gemaakt. Eerder liet de gemeente weten een straat te vernoemen naar de politieagente Gabrielle Cevat die in 2008 tragisch om het leven kwam. In totaal worden er vijf straatnamen onthuld. De overige straatnamen worden bepaald zodra bekend is voor welk gedeelte in de openbare buitenruimte de straatnaam gaat gelden. Het is nog niet bekend hoeveel straten er komen en hoe deze straten precies gaan lopen. Wel staat vast dat het aantal ingediende namen het aantal nieuwe straten overstijgt. Dit betekent dat niet alle inzendingen een eigen straat kunnen krijgen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.