Politie.nl

Straatroven Amstelveen: vermoedelijke ‘kettingrukker’ aangehouden

Amstelveen – Met de aanhouding van een 25-jarige man uit Uithoorn zijn mogelijk een of meerdere Amstelveense straatroven, waarbij de dader met geweld kettingen van (veelal) oudere dames van de nek trok, opgelost.

De beruchte ’kettingrukker' had het voorzien op veelal oudere slachtoffers van rond de 70-80 jaar: hij beroofde hen op straat van hun (vaak dierbare) sieraden door deze abrupt van de hals af te trekken. Geregeld kwamen de oudere slachtoffers ten val, waarbij zij verwondingen opliepen.

In Amstelveen werden op deze manier diverse ouderen beroofd. In juni was het raak in Waardhuizen en in mei werd in Middenhoven een 77-jarige vrouw van een dierbare ketting beroofd. Ook in Aalsmeer werd in juni een 78-jarige vrouw op deze wijze beroofd.

De 25-jarige  verdachte zit vast in beperking, wat betekent dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De Uithoornaar wordt ervan verdacht actief te zijn geweest in meerdere plaatsen: naast Amstelveen en Aalsmeer, ook in onder andere Amsterdam, Hoofddorp en Nieuw-Vennep, maar in nog veel meer plaatsen wordt hij verdacht van dergelijke berovingen.  


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.