Politie.nl
112

Straatrover maakte dit sieraad buit bij aanval op vrouw met rollator (77)

Amstelveen - De politie roept de hulp in van het publiek om de brute straatroof op een 77-jarige vrouw, afgelopen zaterdag in Amstelveen, op te lossen. De vrouw wandelde met haar rollator door Middenhoven toen de dader een uiterst dierbare hanger van haar nek rukte.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer weten over het incident, de verdachte en/of de gestolen hanger.

Hanger
Een foto van het geroofde sieraad is vrijgegeven (zie foto). De gestolen hanger bestaat uit twee gouden ringen die samen in één hart gelast zijn. De hanger is voorzien van een datum-inscriptie in de ringen: 29/04/1961 en kent een hoge emotionele waarde voor het slachtoffer.

Signalement verdachte
Ook is een signalement van de verdachte vrijgegeven: omdat alles heel snel gebeurde, heeft het slachtoffer de straatrover niet goed kunnen zien. Toch is het gelukt een summier signalement van een verdachte te geven. Het gaat om een:
- Man;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud;
- Tussen de 1.70 en 1.75 meter lang;
- Normaal postuur;
- Geen gezichtsbeharing;
- Droeg een: zwarte pet met klep, wit shirt met lange mouwen.

Wat gebeurde er?
De vrouw liep zaterdagochtend rond 11.45 uur met haar rollator op de Dr. Willem Dreesweg ter hoogte van zorgcentrum. In een flits zag ze hoe iemand opeens links naast haar kwam fietsen. Deze man greep direct naar de ketting van het slachtoffer en trok toen hard. Vervolgens fietste de man meteen door. Hij reed richting de Eindhoeve (De Parel).

Ondanks het feit dat de man hard aan de ketting trok, viel het slachtoffer door haar rollator niet op de grond en raakte gelukkig ook niet gewond. Dit neemt uiteraard niet weg dat het slachtoffer ontzettend geschrokken is.

Getuigen
De recherche spreekt graag met getuigen van de straatroof en/of mensen die meer weten van de verdachte en/of van het weggenomen sieraad. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:44

Gedecoreerden ontvangen alsnog lintje uit handen van burgemeester

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft de twaalf Amstelveners die 24 april jongstleden via een videoboodschap te horen kregen dat dat zij koninklijk waren onderscheiden, inmiddels daadwerkelijk een lintje kunnen uitreiken.  

Onderwijs & Educatie vandaag 09:43

Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.