Politie.nl
112

Straatrover maakte dit sieraad buit bij aanval op vrouw met rollator (77)

Amstelveen - De politie roept de hulp in van het publiek om de brute straatroof op een 77-jarige vrouw, afgelopen zaterdag in Amstelveen, op te lossen. De vrouw wandelde met haar rollator door Middenhoven toen de dader een uiterst dierbare hanger van haar nek rukte.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer weten over het incident, de verdachte en/of de gestolen hanger.

Hanger
Een foto van het geroofde sieraad is vrijgegeven (zie foto). De gestolen hanger bestaat uit twee gouden ringen die samen in één hart gelast zijn. De hanger is voorzien van een datum-inscriptie in de ringen: 29/04/1961 en kent een hoge emotionele waarde voor het slachtoffer.

Signalement verdachte
Ook is een signalement van de verdachte vrijgegeven: omdat alles heel snel gebeurde, heeft het slachtoffer de straatrover niet goed kunnen zien. Toch is het gelukt een summier signalement van een verdachte te geven. Het gaat om een:
- Man;
- Tussen de 20 en 25 jaar oud;
- Tussen de 1.70 en 1.75 meter lang;
- Normaal postuur;
- Geen gezichtsbeharing;
- Droeg een: zwarte pet met klep, wit shirt met lange mouwen.

Wat gebeurde er?
De vrouw liep zaterdagochtend rond 11.45 uur met haar rollator op de Dr. Willem Dreesweg ter hoogte van zorgcentrum. In een flits zag ze hoe iemand opeens links naast haar kwam fietsen. Deze man greep direct naar de ketting van het slachtoffer en trok toen hard. Vervolgens fietste de man meteen door. Hij reed richting de Eindhoeve (De Parel).

Ondanks het feit dat de man hard aan de ketting trok, viel het slachtoffer door haar rollator niet op de grond en raakte gelukkig ook niet gewond. Dit neemt uiteraard niet weg dat het slachtoffer ontzettend geschrokken is.

Getuigen
De recherche spreekt graag met getuigen van de straatroof en/of mensen die meer weten van de verdachte en/of van het weggenomen sieraad. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:44

Nog even geduld a.u.b.! (Aflevering 54)

Amstelveen - In de rubriek ‘Nog even geduld a.u.b.!’ geeft AmstelveenZ.nl lezers inzicht in diverse werkzaamheden en de voortgang rond grote bouwprojecten in Amstelveen, ook tijdens de coronacrisis. In aflevering 54: alles over de 15G tram die dienst gaat doen als Lijn 25 (Amsteltram) op de vernieuwde Amstelveenlijn.

112 25 sep. 2020 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn 25 sep. 2020 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.