Archief (VTF)
112

Straatrovers slaan toe in Westwijk en Oude Dorp: buit telefoons, fatbike, pinpas

Amstelveen - In zowel Westwijk als het Oude Dorp in Amstelveen hebben straatrovers zaterdagavond toegeslagen. Op het Kazernepad werd een jongen beroofd van zijn fatbike, telefoon en pinpas en aan Wedderborg in Westwijk maakten rovers met bivakmutsen een telefoon buit. Zondagavond werd rond kwart over 9 via Burgernet nog een melding gedaan van een straatroof, aan de Thorbeckelaan.

Rond half elf zaterdagavond mishandelden twee straatrovers een slachtoffer aan het Kazernepad nabij de A9, om er vervolgens met zijn telefoon, pinpas en rode fatbike vandoor te gaan. Ze vluchtten op een bromfiets en de fatbike van het slachtoffer. De twee verdachten waren donker gekleed en één van hen had krukken bij zich, zo meldt de politie op social media.
 
Straatrovers met bivakmutsen in Westwijk
Even daarvoor, rond tien uur, werd aan Wedderborg, vlakbij het voetbalveldje gelegen aan de Middachten in Westwijk, een slachtoffer onder dreiging van geweld beroofd van zijn telefoon door twee verdachten met bivakmutsen. De twee verdachten van deze roof waren vermoedelijk jongens van tussen de 14 en 16 jaar.
 
Zondagavond: melding nog een straatroof
Op zondagavond ging via Burgernet ook een melding uit van een straatroof,  nu aan de Thorbeckelaan in Eslrijk Oost. Ook hier droeg een van de daders krukken bij zich, net als bij de roof aan het Kazernepad zaterdagavond..
straatroof burgernet.jpg
 
Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van de straatroven. Mensen die iets gezien hebben, beelden hebben of meer weten wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844, of bij het politiebureau. Dat kan onder vermelding van zaaknummers 2023210589 (beroving Kazernepad) en 2023210666 (beroving Westwijk). 


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.