Archief (VTF)
112

Straatrovers slaan toe in Westwijk en Oude Dorp: buit telefoons, fatbike, pinpas

Amstelveen - In zowel Westwijk als het Oude Dorp in Amstelveen hebben straatrovers zaterdagavond toegeslagen. Op het Kazernepad werd een jongen beroofd van zijn fatbike, telefoon en pinpas en aan Wedderborg in Westwijk maakten rovers met bivakmutsen een telefoon buit. Zondagavond werd rond kwart over 9 via Burgernet nog een melding gedaan van een straatroof, aan de Thorbeckelaan.

Rond half elf zaterdagavond mishandelden twee straatrovers een slachtoffer aan het Kazernepad nabij de A9, om er vervolgens met zijn telefoon, pinpas en rode fatbike vandoor te gaan. Ze vluchtten op een bromfiets en de fatbike van het slachtoffer. De twee verdachten waren donker gekleed en één van hen had krukken bij zich, zo meldt de politie op social media.
 
Straatrovers met bivakmutsen in Westwijk
Even daarvoor, rond tien uur, werd aan Wedderborg, vlakbij het voetbalveldje gelegen aan de Middachten in Westwijk, een slachtoffer onder dreiging van geweld beroofd van zijn telefoon door twee verdachten met bivakmutsen. De twee verdachten van deze roof waren vermoedelijk jongens van tussen de 14 en 16 jaar.
 
Zondagavond: melding nog een straatroof
Op zondagavond ging via Burgernet ook een melding uit van een straatroof,  nu aan de Thorbeckelaan in Eslrijk Oost. Ook hier droeg een van de daders krukken bij zich, net als bij de roof aan het Kazernepad zaterdagavond..
straatroof burgernet.jpg
 
Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van de straatroven. Mensen die iets gezien hebben, beelden hebben of meer weten wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844, of bij het politiebureau. Dat kan onder vermelding van zaaknummers 2023210589 (beroving Kazernepad) en 2023210666 (beroving Westwijk). 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.