Tawros Aslanjan en Youssef Ben Idder

Straks halte Amsteltram bij nieuw bedrijventerrein in Amstelveen Zuid

Amstelveen – Voor de levensvatbaarheid van het nieuwe bedrijventerrein in Amstelveen Zuid dat langs de N201 nabij Uithoorn moet worden gerealiseerd, is het van belang dat deze goed bereikbaar is met het openbaar vervoer: Amstelveen wil daarom op initiatief van D66 een Amsteltram-halte bij het nieuwe bedrijventerrein.

De voltallige gemeenteraad stemde in de meest recente raadsvergadering  in met een motie van D66 Amstelveen om straks een extra tramhalte te realiseren bij het nieuw aan te leggen Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ), als de Amsteltram wordt doorgetrokken naar Uithoorn.

Amsteltram naar Uithoorn

De toekomstige (Amstel-)tram loopt van Amsterdam Zuid, via Amstelveen naar het tracé van de oude spoorbaan over de N201, met als eindpunt het dorpscentrum van Uithoorn. In de huidige plannen was het echter de vraag of de ruimtelijke reservering van zo’n halte ook daadwerkelijk leidt tot ingebruikname/aanleggen van de halte.

'Eigenaren en ondernemers die overwegen om hun bedrijf te vestigen op BTAZ vinden het belangrijk dat het bedrijventerrein goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, met name omdat veel werknemers op dit moment met het OV naar hun werk komen', zegt D66-woordvoerder verkeer en vervoer Youssef Ben Idder in een persbericht van de partij.

Ontwikkeling Bedrijventerrein Amstelveen Zuid (BTAZ)

Er is volgens D66 grote behoefte om een nieuwe bedrijventerrein te ontwikkelen voor de vestiging of uitbereiding van bedrijven in de regio Amstelveen. Het huidige bedrijventerrein Legmeer zal getransformeerd worden naar een nieuwe woonwijk met ruim 3000 woningen, waarvan 600 sociale woningen.

Voor de bedrijven die gevestigd zijn op Legmeer bestaat de mogelijkheid om te verhuizen naar BTAZ. 'We kunnen spreken van een mooie ontwikkeling, enerzijds wordt een nieuwe bedrijventerrein ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van nu en anderzijds worden er 3000 nieuwe woningen gebouwd. Dit draagt bij aan het terugdringen van de woningtekort in Amstelveen', aldus D66-woordvoerder ruimtelijk ordening en wonen Tawros Aslanjan. 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.