Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.

'De risico s zijn domweg te groot. Het is niet anders,' meldt de organisatie van de jaarlijkse Kerstsamenzang  op het Dorpsplein. Sinds het uitbreken van de corona-crisis hield de organisatie de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, maar besloot afgelopen week dat de centrale samenzang, jaarlijks bezocht door meer dan duizend Amstelveners, voor het eerst sinds jaren geen doorgang kan vinden.

'Het kan wel heel goed zo zijn dat er verspreid in het Oude Dorp op verschillende locaties en natuurlijk met in achtneming van de dan geldende regels kleinere en veilige kerstavond initiatieven plaats zullen vinden', aldus de organisatie.

Kerstloop 2020 ook afgelast

Vorig jaar nog werd met groot genoegen en groot succes voor de vijfentwintigste keer de Amstelveense kerstloop georganiseerd in Bovenkerk, maar dit jaar komt er geen 26e editie. 'Dit jaar moeten we met spijt in het hart besluiten het evenement als gevolg van corona niet door kan gaan', meldt de organisatie.

‘Ook al mogen we onze sport weer bedrijven, de RIVM beperkingen zijn toch zodanig, dat we het niet verantwoord achten om dit grote evenement te organiseren’ aldus de organisatoren. ‘Een extra struikelblok is de recente en nog te verwachten toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen en de onzekere toekomst, die we daarmee tegemoet gaan.’

Hardlopers moeten goed afstand bewaren tot hun medesporters. Bij een evenement, waar honderden mensen aan deelnemen en waar tientallen vrijwilligers bij betrokken zijn, moet je extra risico’s bij registratie, start en finish in calculeren. De organisatie van de Amstelveense kerstloop heeft de veiligheid van al deze mensen zwaarder laten wegen en richt de sportieve blik liever op 2021.'


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.