Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.

'De risico s zijn domweg te groot. Het is niet anders,' meldt de organisatie van de jaarlijkse Kerstsamenzang  op het Dorpsplein. Sinds het uitbreken van de corona-crisis hield de organisatie de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, maar besloot afgelopen week dat de centrale samenzang, jaarlijks bezocht door meer dan duizend Amstelveners, voor het eerst sinds jaren geen doorgang kan vinden.

'Het kan wel heel goed zo zijn dat er verspreid in het Oude Dorp op verschillende locaties en natuurlijk met in achtneming van de dan geldende regels kleinere en veilige kerstavond initiatieven plaats zullen vinden', aldus de organisatie.

Kerstloop 2020 ook afgelast

Vorig jaar nog werd met groot genoegen en groot succes voor de vijfentwintigste keer de Amstelveense kerstloop georganiseerd in Bovenkerk, maar dit jaar komt er geen 26e editie. 'Dit jaar moeten we met spijt in het hart besluiten het evenement als gevolg van corona niet door kan gaan', meldt de organisatie.

‘Ook al mogen we onze sport weer bedrijven, de RIVM beperkingen zijn toch zodanig, dat we het niet verantwoord achten om dit grote evenement te organiseren’ aldus de organisatoren. ‘Een extra struikelblok is de recente en nog te verwachten toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen en de onzekere toekomst, die we daarmee tegemoet gaan.’

Hardlopers moeten goed afstand bewaren tot hun medesporters. Bij een evenement, waar honderden mensen aan deelnemen en waar tientallen vrijwilligers bij betrokken zijn, moet je extra risico’s bij registratie, start en finish in calculeren. De organisatie van de Amstelveense kerstloop heeft de veiligheid van al deze mensen zwaarder laten wegen en richt de sportieve blik liever op 2021.'


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 16:04

D66 wil Amstelveense Tienerschool (10-14 jaar)

Amstelveen - Vorige maand heeft D66 Amstelveen diverse scholen, wethouder Frank Berkhout én Tweede Kamerlid Paul van Meenen, online bij elkaar gebracht om na te denken over het beste en meest inclusieve onderwijs in Amstelveen. Op 4 maart gaat D66 ook met ouders in gesprek. Zodat ook hun inbreng meegenomen wordt  bij de plannen van de onderwijspartij.

Horeca vandaag 11:00

KHN Amstelland: 'Buitenzetten terras op 2 maart, maar niet openen'

Amstelveen – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amstelland steunt de actie om op 2 maart terrassen buiten te zetten, maar niet om deze te openen. KHN Amstelland wil met de actie vooral een signaal afgeven en stelt zich op het standpunt dat deelname aan de ludieke actie vrijwillig is.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (33)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 33e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Amstelveense brandweerkazerne.