Het huidige recreatiegebied Poeloever

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

De wethouder vindt het belangrijker en realistischer om het clubhuis van schaatsvereniging De Poelster dat ook in het gebied is gelegen multifunctioneler in te zetten, zo schrijft hij in een blog over de ontwikkeling van De Poel de komende jaren.

Horecapaviljoen

Een nieuw (laagdrempelig) horecapaviljoen met ruime openingstijden had zich moeten richten op dagjesmensen, wandelaars (met en zonder hond), recreanten en sporters, die er dagelijks terecht kunnen voor een goede kop koffie, een wijntje, sportdrankje en bijvoorbeeld een daghap. Poels Up (de locatie met zwembad) voorziet natuurlijk in een behoefte, maar heeft volgens de wethouder te beperkte openingstijden:  'Te vaak staan mensen voor een gesloten hek op een mooie dag als zij een kopje koffie of een roseetje willen drinken. Dit moet veranderen,' schrijft de wethouder. 

Recreatiegebied Poeloever

Het recreatiegebied Poeloever trekt inmiddels meer sporters sinds de gemeente een Urban Gym in het gebied heeft gerealiseerd. 's Winters fungeert het grote grasveld (bij vorst) als landijsbaan, zomers als recreatie en sportveld. In 2019 had Amstelveen nog de ambitie een nieuw paviljoen te realiseren, in combinatie met een stadsstrand. Een strandje werd vorig jaar in allerijl aangelegd, maar een nieuw paviljoen komt er dus voorlopig niet.

Het College van B en W wil De Poel meer geschikt maken voor recreatie en watersport en meer inwoners naar het gebied trekken.  Een verbetering van de waterkwaliteit is daarbij natuurlijk noodzakelijk.  Wethouder Raat maakte recent een boottochtje over De Poel met een betrokken omwonende, Mike Moolenbel. Moolenbel is van mening dat De Poel veel beter benut kan worden. Klik op onderstaande Play Button voor een korte video:


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.