Het huidige recreatiegebied Poeloever

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

De wethouder vindt het belangrijker en realistischer om het clubhuis van schaatsvereniging De Poelster dat ook in het gebied is gelegen multifunctioneler in te zetten, zo schrijft hij in een blog over de ontwikkeling van De Poel de komende jaren.

Horecapaviljoen

Een nieuw (laagdrempelig) horecapaviljoen met ruime openingstijden had zich moeten richten op dagjesmensen, wandelaars (met en zonder hond), recreanten en sporters, die er dagelijks terecht kunnen voor een goede kop koffie, een wijntje, sportdrankje en bijvoorbeeld een daghap. Poels Up (de locatie met zwembad) voorziet natuurlijk in een behoefte, maar heeft volgens de wethouder te beperkte openingstijden:  'Te vaak staan mensen voor een gesloten hek op een mooie dag als zij een kopje koffie of een roseetje willen drinken. Dit moet veranderen,' schrijft de wethouder. 

Recreatiegebied Poeloever

Het recreatiegebied Poeloever trekt inmiddels meer sporters sinds de gemeente een Urban Gym in het gebied heeft gerealiseerd. 's Winters fungeert het grote grasveld (bij vorst) als landijsbaan, zomers als recreatie en sportveld. In 2019 had Amstelveen nog de ambitie een nieuw paviljoen te realiseren, in combinatie met een stadsstrand. Een strandje werd vorig jaar in allerijl aangelegd, maar een nieuw paviljoen komt er dus voorlopig niet.

Het College van B en W wil De Poel meer geschikt maken voor recreatie en watersport en meer inwoners naar het gebied trekken.  Een verbetering van de waterkwaliteit is daarbij natuurlijk noodzakelijk.  Wethouder Raat maakte recent een boottochtje over De Poel met een betrokken omwonende, Mike Moolenbel. Moolenbel is van mening dat De Poel veel beter benut kan worden. Klik op onderstaande Play Button voor een korte video:


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels vandaag 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.