Het huidige recreatiegebied Poeloever

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

De wethouder vindt het belangrijker en realistischer om het clubhuis van schaatsvereniging De Poelster dat ook in het gebied is gelegen multifunctioneler in te zetten, zo schrijft hij in een blog over de ontwikkeling van De Poel de komende jaren.

Horecapaviljoen

Een nieuw (laagdrempelig) horecapaviljoen met ruime openingstijden had zich moeten richten op dagjesmensen, wandelaars (met en zonder hond), recreanten en sporters, die er dagelijks terecht kunnen voor een goede kop koffie, een wijntje, sportdrankje en bijvoorbeeld een daghap. Poels Up (de locatie met zwembad) voorziet natuurlijk in een behoefte, maar heeft volgens de wethouder te beperkte openingstijden:  'Te vaak staan mensen voor een gesloten hek op een mooie dag als zij een kopje koffie of een roseetje willen drinken. Dit moet veranderen,' schrijft de wethouder. 

Recreatiegebied Poeloever

Het recreatiegebied Poeloever trekt inmiddels meer sporters sinds de gemeente een Urban Gym in het gebied heeft gerealiseerd. 's Winters fungeert het grote grasveld (bij vorst) als landijsbaan, zomers als recreatie en sportveld. In 2019 had Amstelveen nog de ambitie een nieuw paviljoen te realiseren, in combinatie met een stadsstrand. Een strandje werd vorig jaar in allerijl aangelegd, maar een nieuw paviljoen komt er dus voorlopig niet.

Het College van B en W wil De Poel meer geschikt maken voor recreatie en watersport en meer inwoners naar het gebied trekken.  Een verbetering van de waterkwaliteit is daarbij natuurlijk noodzakelijk.  Wethouder Raat maakte recent een boottochtje over De Poel met een betrokken omwonende, Mike Moolenbel. Moolenbel is van mening dat De Poel veel beter benut kan worden. Klik op onderstaande Play Button voor een korte video:


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:59

Kunstfotograaf Jimmy Nelson komt naar Libris Venstra

Amstelveen - Naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky komt kunstfotograaf Jimmy Nelson op donderdag 8 december naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Jimmy zal in het kort vertellen over zijn boek en daarna signeren.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.