Het V&D-pand wordt gestript voor de komst van Hudson's Bay [AmstelveenZ]

Strippen van V&D-gebouw begonnen

AMSTELVEEN - Er is een begin gemaakt met het strippen van het voormalige V&D-gebouw in Stadshart Amstelveen. Het pand, waar warenhuis Hudson's Bay zich zal vestigen, krijgt een geheel nieuwe uitstraling.

Het gebouw, zo'n 20.000 m2 groot, wordt tot aan het casco gestript en voorzien van een volledig nieuwe gevel. Het nieuwe onderkomen van Hudson's Bay is ontworpen door architectenbureau Rijnboutt (impressie): van het huidige pand is straks dus niets meer terug te zien.

Hoewel het huidige V&D-pand niet bepaald uitblinkt in architectonische schoonheid, hebben Amstelveners toch een bepaald sentiment bij het gebouw. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.