Jansje Klazinga Fotograaf, JKF

STUDIOJEROENDEJONG vestigt zich in de Mijdrechtse Kompastoren

De Kompastoren is een unieke industriële locatie gevestigd in Mijdrecht. De voormalige watertoren, een rijksmonument uit 1937, is volledig verbouwd en geschikt gemaakt voor ontmoetingen in de breedste zin van het woord. De ontwikkelaar RAAK ontwikkelingen heeft kosten noch moeite gespaard om van dit object echt iets heel bijzonders te maken. STUDIOJEROENDEJONG heeft inmiddels het pand betrokken als een van de huurders. In dit artikel vertellen we waarom we voor de Kompastoren kozen en hoe alle puzzelstukjes in elkaar vielen bij de realisatie van het interieur.

“Ik was al lange tijd op zoek naar een onderscheidende werkplek voor onze studio en kwam via een relatie in contact met de ontwikkelaar. Na het eerste telefoongesprek was mijn interesse gewekt en de volgende ochtend al, kreeg ik een rondleiding in het project. Ik was meteen onder de indruk, van het gebouw, de locatie, de visie en de mogelijkheden!” - Jeroen de Jong

Een baken voor de regio

Vanuit de vergaderruimte in de nok van de toren overzie je de hele omgeving en wordt duidelijk dat de toren fungeert als baken voor een regio in ontwikkeling. Daarbij is opvallend dat deze zich deels lijkt te voltrekken langs de vroegere spoortracés. Het oude station van Mijdrecht ligt vlak naast de Kompastoren en wordt nu een restaurant en B&B, zo vertelt Yourick Fokker van Raak Ontwikkelingen;

(Tekst gaat verder onder foto)
JKF_Mijdrecht_HR_001[1].jpg
Foto: Jansje Klazinga Fotograaf, JKF

“Het is erg interessant om te zien dat langs het oude spoortracé nu allemaal nieuwe ontwikkelingen ontstaan die deze regio weer verbinden met steden als Amsterdam en Utrecht. Veelal beginnen ontwikkeltrajecten bij het vinden van bijzondere, al dan niet verborgen locaties en onroerend goed, om ten behoeve van de verkoper en/of uiteindelijke gebruiker een betekenisvolle toekomstvisie uit te werken, uiteenlopend van watertorens, kerken en boerderijen tot magazijnen, fabrieken, kantoorpanden of braakliggend stuk grond.” – initiatiefnemer en ontwikkelaar Yourick Fokker

De voormalige watertoren bestaat tegenwoordig uit vijf compartimenten en twaalf verdiepingen. De begane grond, het Kompas Café, is de centrale ontmoetingsplek. Je start de dag hier met een heerlijk kopje koffie, een goed gesprek en een krantje voordat je naar boven gaat. Helemaal bovenin vind je de vergaderruimte, een prachtige plek, voorzien van alle gemakken voor effectief vergaderen, presenteren of brainstormen. De andere verdiepingen zijn of worden verhuurd.

Van bezichtiging tot huurder

De Kompastoren is prachtig ontwikkeld. Heel veel oorspronkelijke elementen zoals de entree, de stalen trappen, de betonconstructie en de aan- en afvoer waterleidingbuizen zijn bewaard gebleven. Natuurlijk is er ontzettend veel werk gaan zitten in het moderniseren zodat het object geschikt is voor hedendaags gebruik. Er is een lift geplaatst aan de buitenkant van de toren en natuurlijk voldoet het gebouw aan de normen op het gebied van comfort en veiligheid.

Op de 3e verdieping bevindt zich de nieuwe studio van de interieurontwerper uit Mijdrecht. Dat de bedrijfsnaam STUDIOJEROENDEJONG daar weer op de gevel prijkt zegt iets over de lang gekoesterde wens om te beschikken over een eigentijdse ruimte voor de ontvangst van klanten en leveranciers maar bovenal een plek waar de creatieve processen optimaal worden gefaciliteerd. Er is voldoende werkplek en ruimte, ruim 90m2, voor werknemers, co-creatie en het ontvangen van opdrachtgevers.

De eerste kennismaking met mijn kantoor

“Toen ik hier voor het eerst was, had ik een klapstoel meegenomen. Ben eerst even gaan zitten. Dat is wat ik meestal doe in lege ruimtes, de omgeving op mij in laten werken,” zegt Jeroen de Jong. “Ik voelde meteen dat ik boven op een te realiseren vide onze werkplekken moest realiseren, niet beneden. Dat moest de studio worden. Ik heb altijd gezegd: ‘doe mij een betonnen kubus en ik maak er een unieke werkplek van’, nou, die uitdaging heb ik ontvangen”.

De ruimte werd casco opgeleverd, dus we hebben alles volledig naar eigen wens kunnen uitvoeren. Van de vloeren, tot aan de wanden en het plafond,  van inrichting tot aan de verlichting. Door de ruimte lopen prominent de oorspronkelijke waterbuizen, een voor de aanvoer en een voor de afvoer. Dit geeft de plek samen met andere originele elementen van de voormalige watertoren een bijzondere uitstraling.

“Niet alleen deze ruimte maar de totale locatie is een landmark waar het leeft en bruist. Het zijn niet alleen kantoren maar er gebeurt ook echt wat. Beneden een café, in de top van de toren een vergaderruimte op hoog niveau, die overigens nu al vaak in gebruik is. De mannen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling hebben professional Linda Kerkhoven van Linda op Locatie op het project gezet en maken er echt werk van. Linda zorgt met haar team dat alles tot in detail klopt en op elkaar afgestemd is en zo voor meer zichtbaarheid in de zakelijke markt. En wij mogen daar middenin zitten. Letterlijk en figuurlijk.”

Werken in de Kompastoren

Niet alleen opdrachtgevers, partners en leveranciers zijn van harte welkom in de Kompastoren maar STUDIOJEROENDEJONG is continue op zoek naar mensen die zich willen verbinden als collega of freelancer aan onze studio. Ben jij gek van interieurontwerp en wil jij vanuit een bijzondere locatie samen werken aan de realisatie van zowel zakelijke als particuliere interieurs? Neem dan contact op met Jeroen de Jong.

JKF_Mijdrecht_HR_008[1].jpg
Foto: Jansje Klazinga Fotograaf, JKF


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 22 mrt. 2023 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.