Stuntend Pinoké wint Gold Cup 2018

Stuntend Pinoké wint Gold Cup 2018 Foto: Screenshot YouTube/hockey.nl

AMSTELVEEN - De hockeyers van het Amstelveense Pinoké hebben de Gold Cup 2018 gewonnen. In een zinderende finale van de bekerstrijd werd Den Bosch gisteravond met 3-4 verslagen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Den Bosch slaagde er aan de Oosterplas drie keer in om een achterstand goed te maken. Maar door de schitterende 3-4 van Matis Papa tien minuten voor tijd was de verrassende bekerzege een feit. De andere Amstelveense treffers werden gemaakt door de broertjes Morris en Derck de Vilder en Marlon Landbrug. Het betekende de eerste echte prijs in de geschiedenis van Pinoké.

Opsteker

Het zijn zware tijden voor Pinoké. Speler Dennis Warmerdam moest onlangs vanwege een ernstige ziekte stoppen met tophockey en de formatie van coach Jesse Mahieu is er nog niet in geslaagd om zich te handhaven in de reguliere competitie. Pinoké is geëindigd op de tiende plaats en moet over een kleine maand in de play-outs met een overgangsklasser gaan strijden om een plek in de hoofdklasse.

De bekerwinst was dan ook een geweldige opsteker voor Pinoké. Zeker omdat de hockeyclub uit Amstelveen afgelopen zondag de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen hetzelfde Den Bosch nog met 5-1 had verloren. Daarnaast kampten de Amstelveners met blessures waardoor er een beroep moest worden gedaan op Willem Hertzberger en Joep van Loo uit Heren 2 en Sam Steins Bisschop en Joep Troost uit Jongens A1. De invallers deden het uitstekend en dat gold ook voor tweede keeper Christopher Combe, die alleen voor de beker werd ingezet.

Vertrouwen

Het winnen van de Gold Cup kwam dan ook als een geweldige verrassing en de stunt geeft zonder twijfel vertrouwen voor de play-outs. De spelers van Pinoké gingen na afloop dan ook volledig uit hun dak. En datzelfde gold voor de toeschouwers waarvan er twee als streakers naakt het veld op renden om de zege te vieren.

Hockey.nl zond de finale tussen Den Bosch en Pinoké live uit op YouTube. Hieronder kun je de wedstrijd terugkijken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties