Gemeente Amstelveen

Subsidies beschikbaar voor groene daken en opvangen regenwater in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen probeert inwoners zoveel mogelijk te helpen hun huis en tuin verder te verduurzamen en groener te maken. Wat veel Amstelveners wellicht niet weten is dat voor het vergroenen van dak én tuin en het opvangen van regenwater diverse subsidies en regelingen beschikbaar zijn.

Zo betaalt de gemeente vaak mee als je besluit een groen dak op je huis of schuur aan te leggen, of een groene gevel bij je huis wilt creëren. Daarvoor kunnen Amstelveners aanspraak maken op de subsidieregeling ‘Groen op Gebouwen’: klik voor alle informatie voor een groen dak op onderstaande button:

Subsidie Groen op gebouwen

Opvang regenwater

Maar ook zijn er subsidies beschikbaar voor het opvangen van regenwater: de bekendste vorm daarvan is een regenton, maar ook voor andere vormen van watermanagement rond het huis zijn subsidies beschikbaar, zoals het aanleggen van waterdoorlatende tegels of het opslaan van regenwater in ondergrondse systemen: alle subsidieregelingen zijn via onderstaande button te vinden:

Subsidie voor Groen en water

Wip tegels uit je tuin

Je kan als inwoner van Amstelveen dit jaar ook meedoen aan het NK Tegelwippen om je tuin groener te maken: de gemeente haalt oude tegels die je uit je tuin haalt gratis op, op diverse ophaaldagen. Maar alleen als de tegels worden vervangen voor groen!

Ga voor meer informatie over het NK Tegelwippen naar de website Amstelveenrainproof.nl!

NK Tegelwippen


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.