Daan Kroone en Erwin van der Laan.

Sunday Floating Foodbar wordt unieke horecalocatie aan De Poel

Amstelveen - ‘Sunday Floating Foodbar’ zal de naam worden van het nieuwe horecaconcept op de locatie van het voormalige Poels’ Up aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen. Ondernemers Erwin van der Laan en Daan Kroone hopen eind juli de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Deze week is een eerste start gemaakt met een grondige verbouwing en opknapbeurt van de locatie. Op een deel van het drijvende ponton aan de oever van De Poel wordt een grote kas geplaatst die dienst zal doen als bar/restaurant (binnen), terwijl buiten ruimte genoeg over blijft voor een uniek terras, natuurlijk met dat fabelachtige uitzicht over De Poel. Sunday krijgt ruime, dagelijkse openingstijden en je kan er terecht voor een heerlijke lunch of diner. Maar ook voor een kopje koffie of een borrel wordt Sunday ‘the place to be’.

Beachclub vibes
Sunday gaat zich richten op lokaal en gezond eten en zal een laagdrempelige en tegelijkertijd trendy plek worden met in de zomer echte beachclub vibes. Daan Kroone verklapt vast dat Sunday een uitgebreide rosé-kaart krijgt. Maar ook voor een actief bezoekje blijft plaats. In samenwerking met AmstelveenSport blijven de mogelijkheden bestaan om sup-boards te huren. ‘En we hebben ook kano’s en waterfietsen,’ zegt Daan.

Het in slechte staat verkerende zwembad dat nu nog deel uitmaakt van het ponton zal buiten gebruik worden gesteld en zal worden overdekt om zo onderdeel te worden van het terras. Kroone en Van der Laan laten weten uitvoerig de mogelijkheden te hebben onderzocht om het zwembad te behouden, maar dat bleek een onbegonnen zaak vanwege de enorme kosten die gemaakt moeten worden om het zwembad weer up-to-date te krijgen en aan alle strenge eisen en regelgeving te voldoen. Dat zou de locatie volledig onrendabel maken. ‘Het bleek echt niet haalbaar,’ zegt Erwin.

Sunday Floating Foodbar
Sunday Floating Foodbar zal ook in de herfst- en wintermaanden open zijn als horecalocatie, maar dan met een aangepaste winterformule. Zomer of winter: de naam Sunday verklapt dat het een locatie wordt waar het in ieder geval lijkt alsof de zon elke dag schijnt.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.