Noelle Roorda [AmstelveenZ Magazine]

Supertrots op zilveren Noëlle Roorda

Amstelveen – De Amstelveense speerwerpster Noëlle Roorda heeft een zilveren medaille behaald tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. Haar vereniging is supertrots op de atlete, die met een uitstekende worp de magische grens van 40 meter doorbrak en het zilver veiligstelde.

AmstelveenZ Magazine sprak in het voorjaar van 2020 met de atlete die toen al vol in voorbereiding was voor de Paralympische Spelen. In dat interview voorspelde ze zelf al dat ze zeer waarschijnlijk zilver zou behalen.

Het bestuur van haar verenging Phanos is supertrots op Noelle en de andere Phanos-atleten die actief zijn op de Paralympics. Voor Phanos zijn de Paralympics een groot succes. Marlene van Gansewinkel veroverde twee gouden medailles op de 100 én 200 meter en een bronzen medialle bij het verspringen. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.