Noelle Roorda [AmstelveenZ Magazine]

Supertrots op zilveren Noëlle Roorda

Amstelveen – De Amstelveense speerwerpster Noëlle Roorda heeft een zilveren medaille behaald tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. Haar vereniging is supertrots op de atlete, die met een uitstekende worp de magische grens van 40 meter doorbrak en het zilver veiligstelde.

AmstelveenZ Magazine sprak in het voorjaar van 2020 met de atlete die toen al vol in voorbereiding was voor de Paralympische Spelen. In dat interview voorspelde ze zelf al dat ze zeer waarschijnlijk zilver zou behalen.

Het bestuur van haar verenging Phanos is supertrots op Noelle en de andere Phanos-atleten die actief zijn op de Paralympics. Voor Phanos zijn de Paralympics een groot succes. Marlene van Gansewinkel veroverde twee gouden medailles op de 100 én 200 meter en een bronzen medialle bij het verspringen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.