Symbolische stenen gelegd voor duurzame uitbreiding en renovatie Rembrandthof

Amstelveen - Vandaag zijn er symbolische ‘stenen’ voor de duurzame uitbreiding en renovatie van het Rembrandthof in Stadshart gelegd. Burgemeester Tjapko Poppens, wethouder Stadshart Floor Gordon, Jean-Marie Tritant (CEO Unibail-Rodamco-Westfield) en Jurn Hoeksema (COO Noord-Europa Unibail-Rodamco-Westfield) voltrokken dit heuglijke feit. Met deze stap is de uitbreiding van het Rembrandthof verder in gang gezet en dat maakt Stadshart Amstelveen nog aantrekkelijker voor Amstelveners en bezoekers uit de wijde omgeving.

Uitbreiding

De toekomst van het Stadshart Amstelveen is een nieuwe fase ingegaan. Het Rembrandthof wordt gerenoveerd en krijgt een uitbreiding van tien meter, hetgeen resulteert in nieuwe winkelruimtes om aantrekkelijke merken te huisvesten. Tevens wordt de openbare ruimte vernieuwd door de gemeente met meer groen en zitgelegenheden. Middels het zetten van ieders handtekening op de bouwstenen, legt dit gezelschap de symbolische eerste ‘stenen’ voor dit ambitieuze project.

Duurzaamheid

De feestelijke voltrekking werd uitgevoerd door de twee betrokken partijen. Het ontwerp van de uitbreiding is van Kollaard Architecten waarbij de nadruk ligt op een binnenstedelijk design en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zo worden de bestaande constructies zo veel mogelijk behouden, wordt er gebruikgemaakt van houten constructies en worden daken voorzien van groen. Zodoende wordt er een vernieuwde belevenis gecreëerd. Bij de uitbreiding en renovatie van het Rembrandthof wordt gebruikgemaakt van WasteBasedBrick®. Met deze letterlijke bouwstenen worden hoogwaardige en esthetische constructies gebouwd uit afval. WasteBasedBrick® is gemaakt van minimaal 60% afval. Zodoende wordt er liefst 91 kilo afval per vierkante meter “geüpcycled” en wordt CO₂-uitstoot tijdens de productie ruimschoots gecompenseerd. Voor de renovatie en uitbreiding van het Rembrandthof betekent dit dat er totaal 29.880 kilo bouwafval wordt hergebruikt.

Binnenstedelijke herontwikkeling

De uitbreiding en renovatie van het Rembrandthof is een volgende stap van een grootschalig binnenstedelijke herontwikkeling. Dit is een ambitieus plan wat ontstaan is door de intensieve samenwerking tussen Gemeente Amstelveen, Rijnboutt, URW en andere grote ontwikkelende partijen in het Stadshart.  De nadruk ligt op renovatie en het toevoegen van verschillende bezoekfuncties: winkelen, eten en drinken, vermaak, cultuur en verblijf. Tevens wordt de duurzaamheid en mobiliteit verbeterd. Dit is in lijn met net zero-ambities van de betrokken partijen.

Vernieuwen

Met de herontwikkeling van het Rembrandthof blijft het winkelcentrum zich vernieuwen en is het Stadshart Amstelveen interessant voor aantrekkelijke merken om zich te vestigen. Eind 2024 breidt bijvoorbeeld H&M haar pand uit naar 2.500 vierkante meter en wordt er een vestiging van H&M Home geopend. Tevens zal Nike een nieuwe brand store openen in het Stadshart. 

toekomst vernieuwing stadshart.jpg

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.