[Facebook/'t Broodkeldertje]

’t Broodkeldertje sluit zijn deuren

AMSTELVEEN – ’t Broodkeldertje in de Stationsstraat in Amstelveen sluit voorgoed zijn deuren. Komende zaterdag zal er in de shop van Karin Heijmerink en Patricia Zwolsman voor het laatst brood worden verkocht.

’t Broodkeldertje, dat vers brood van het Vlaamsch Broodhuys verkoopt, werd vijf jaar geleden geopend en is een zogenoemde shop-in-shop in Wijnkoperij De Gouden Ton. De wijnhandel blijft wel gewoon bestaan.

Verklaring

“Het was heel hard werken voor weinig geld”, geeft Patricia Zwolsman als verklaring voor de sluiting. “De marges op brood zijn nou eenmaal klein en we hielden er te weinig aan over.”

Zwolsman kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen vijf jaar. “Ik denk dat we echt een functie hebben gehad voor de mensen in het dorp, die bij ons brood kwamen halen. Het waren dan ook vijf gave jaren.”

Vrolijk

De komende dagen kunnen de mensen er uiteraard nog terecht voor een broodje. Na zaterdag gaat de shop dan definitief dicht. “Maar we blijven er vrolijk onder hoor”, zegt Patricia. “Het wordt gewoon tijd voor iets anders.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:48

Voorkom burenruzies tijdens thuisblijfvakantie

Amstelveen - De zomervakantie is in aantocht. "Je viert vakantie in je eigen achtertuin, met wat meer barbecues en rumoer. Je buren genieten daar al snel wat minder van dan jij. Want zij moeten vaak nog thuiswerken terwijl jij vakantie viert. En dat kan ergernissen oproepen", zegt Frannie Herder, adviseur buurtbemiddeling en woonoverlast bij het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Advertorial Sport vandaag 14:20

De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam

Amstelveen/Amsterdam - Golfcentrum De Hoge Dijk kent maar liefst 27 holes, een golfclub met duizend leden, een vernieuwde driving range, een geweldige brasserie, drie terrassen, goede bereikbaarheid en volop parkeergelegenheid. Kortom, golfbaan De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam.

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Advertorial Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.