Taeke Taekema tekent bij HIC Amstelveen

Amstelveen - Taeke Taekema gaat een samenwerking aan met de Amstelveense Hockeyvereniging HIC. Hij volgt Menno van der Veen op als Technisch Manager Jeugd. Taeke start 1 juli met de voorbereiding voor het volgende seizoen.

Dat meldt HIC op de clubwebsite: ‘Met 242 officiële interlands en vele jaren als trainer/coach bij verschillende clubs brengt de voormalige international veel ervaring met zich mee. HIC is de afgelopen jaren enorm gegroeid naar een grote regionale club met momenteel 70 jeugdteams.De club uit Amstelveen heeft ambitie een sterke doorstroom te creëren vanuit de jeugd naar tophockey zonder het sterke familiegevoel binnen te club te verliezen waarbij iedereen op elk niveau kan spelen.

Op zoek

HIC was al langere tijd op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende Menno van der Veen die 16 jaar bij de jeugd betrokken was. Met Taeke Taekema heeft HIC een uitstekende opvolger gevonden die de jeugd op een nog hoger niveau kan brengen. 

Taeke: 'De afgelopen jaren heb ik bewust een stap terug gedaan vanuit hockey, echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds ik in Ouderkerk woonachtig ben is HIC praktisch een buur waar bij ik veel enthousiaste dorpsgenoten wekelijks met veel plezier naar toe zie gaan. Toen de opening zich voordeed om HIC de komende jaren te helpen bij het verder professionaliseren van de jeugd hoefde ik niet lang na te denken'.Cultuur

Taeke: 'De afgelopen periode heb ik mij ook zeer verdiept in de huidige situatie van HIC waarbij er een goede balans is in prestatie (flink aantal HIC lijnteams spelen landelijke competities) en breedteteams belangrijk is voor de cultuur binnen HIC. Ik kijk er naar uit om vanaf 1 juli samen met de technische coördinatoren en trainers van start te gaan.'

Visie

HIC: 'Taeke heeft tijdens de gespreken die wij met hem voerde een heldere visie gedeeld hoe wij jeugdhockey de komende jaren verder kunnen ontwikkelen. Met zijn kennis, kunde en enorme enthousiasme zorgen wij dat de ontwikkeling van jeugdspelers, zowel top als breedte, verder kan worden ontwikkeld. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Taeke'.


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.  

Horeca gisteren 19:13

Amstelveense horeca bijeen: op naar betere tijden

Amstelveen - Een tamelijk unieke bijeenkomst bij Grand Café All Sports aan de Van der Hooplaan maandagavond: tal van bekende Amstelveense horeca-uitbaters kwamen aan het einde van de dag bijeen voor een praatje en een borrel.