Dierenambulance Amstelland (FB)

Tamme konijnen gedumpt tussen de Schotse Hooglanders

Amstelveen - In de zomermaanden worden geregeld huisdieren gedumpt en het Amsterdamse bos is voor dierenhaters veelal de aangewezen plek daarvoor. De Dierenambulance trof gisteren twee gedumpte tamme konijnen aan in het deel waar de Schotse Hooglanders grazen.

De Dierenambulance laat op social media weten 'voor de vorm' nog op zoek te zijn naar de eigena(r)en, maar weet in principe al dat die zich niet zullen melden.

Het dumpen van huisdieren in het Amsterdamse bos speelt traditiegetrouw op in de zomermaanden.

In de loop der jaren zijn al talloze dieren gedumpt in het bos. In juni dit jaar werd nog een kat in een reiskooi gedumpt op een parkeerplaats in het bos op een bloedhete dag. Ondanks de hulp van de Dierenambulance overleefde de kat het niet. Vorig jaar augustus liet ook een hond het leven nadat de viervoerter gedumpt was in in het bos.

Het dumpen van katten, honden en konijnen komt vaker voor in het bos, maar ook andere dieren worden achtergelaten in het bos; een opvallende was de dumping van een bok in een boodschappentas


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen 8 aug. 2022 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.