Davey Photography, Davey Baas
112

Te water met auto; daar zit je dan

Amstelveen - Aan de Amsteldijk Zuid is donderdagochtend een auto te water geraakt. De bestuurder klom, in afwachting van de hulpdiensten, op het dak van zijn wagen.

De automobilist moest naar verluidt uitwijken voor een tegemoetkomende auto op de Amsteldijk en belandde via de berm in het water van de Amstel.

De bestuurder, die direct na het ongeval op het dak klom en ogenschijnlijk rustig op het dak van auto aan het bellen sloeg met de hulpdiensten, is ongedeerd gebleven. Hij hield gedurende het wachten contact met omstanders aan de kant.

Een nat pak hield hij er uiteindelijk toch aan over: de auto zonk namelijk steeds verder naar beneden waardoor een zwempartij niet te voorkomen was. De auto, die zo'n tien meter van de oever lag, is uit het water getakeld na de komst van de brandweer.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.