Davey Photography, Davey Baas
112

Te water met auto; daar zit je dan

Amstelveen - Aan de Amsteldijk Zuid is donderdagochtend een auto te water geraakt. De bestuurder klom, in afwachting van de hulpdiensten, op het dak van zijn wagen.

De automobilist moest naar verluidt uitwijken voor een tegemoetkomende auto op de Amsteldijk en belandde via de berm in het water van de Amstel.

De bestuurder, die direct na het ongeval op het dak klom en ogenschijnlijk rustig op het dak van auto aan het bellen sloeg met de hulpdiensten, is ongedeerd gebleven. Hij hield gedurende het wachten contact met omstanders aan de kant.

Een nat pak hield hij er uiteindelijk toch aan over: de auto zonk namelijk steeds verder naar beneden waardoor een zwempartij niet te voorkomen was. De auto, die zo'n tien meter van de oever lag, is uit het water getakeld na de komst van de brandweer.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:11

Amstelveen van voorheen (257)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 257 een oude foto van kaasboerderij Clara Maria aan aan de Bovenkerkerweg 106.

Rubriek: Nog even geduld a.u.b! gisteren 11:42

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

112 23 jul. 2021 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.