Loogman Groep

Team van 20 vrouwen helpt in wasstraat Loogman op Internationale Vrouwendag

Amstelveen / Aalsmeer – Bij Loogman Carwash staat op Internationale Vrouwendag (vrijdag 8 maart 2019) een team van twintig vrouwen klaar om auto’s te wassen. Ook zamelen de vrouwen geld in voor het goedel doel.

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De Loogman Groep staat uitgebreid stil bij dit feit. Zo staan op deze dag twintig vrouwen die werkzaam zijn bij het bedrijf op eigen initiatief in de carwash die gevestigd is op de grens van Aalsmeer en Amstelveen (Schinkeldijkje). Naast het wassen van auto’s halen de vrouwen ook geld op voor het goede doel.

Internationale Vrouwendag

Marketeer Justin Huijmans vertelt meer over het initiatief. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan toen vrouwen voor zichzelf opkwamen en kiesrecht eisten en het recht op arbeid. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd. In 1912 gebeurde dat voor het eerst in Nederland. “Vrouwendag staat voor strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen. Het initiatief om binnen Loogman Groep aan Internationale Vrouwendag mee te doen komt van de meiden van Humanresourcesmanagement (HRM). Zij en andere vrouwelijke collega’s vanuit verschillende afdelingen binnen de organisatie gaan gezamenlijk auto’s wassen in Aalsmeer. Het gaat dus naast medewerksters uit de wasstraat ook om vrouwen die op kantoor op de afdelingen administratie en marketing - en dus HRM - werkzaam zijn”, zegt Huijmans.

Tweeledig doel

De actie in Aalsmeer dient een tweeledig doel. Naast het steunen van vrouwelijke medewerkers is het initiatief ook bedoeld om meer dames te enthousiasmeren voor de carwashsector. “We zijn altijd op zoek naar leuke medewerkers. Het is echter opvallend dat er voornamelijk mannen op onze vacatures reageren, terwijl deze ook voor vrouwen interessant zijn. In Aalsmeer willen we een statement maken door deze carwash een hele dag door dames te laten runnen. Er kleeft een bepaald imago aan wasgelegenheden. Mensen denken dat het een mannenwereld is. Het klopt dat er meer mannen dan vrouwen werkzaam zijn in deze sector, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook vrouwen kunnen dit werk supergoed doen.”     

Imago

Het imago dat de carwash een mannenbolwerk is, moet doorbroken worden vindt Huymans. “Waarschijnlijk trekken auto’s en techniek meer mannen. Misschien denkt men dat werken in een wasgelegenheid veel te zwaar werk is voor vrouwen. Dat is niet zo.” Wat opvalt is dat klanten echter blij verrast zijn als een vrouw hen helpt in de wasstraat, weet hij. “Dat verwachten ze niet. Het wordt niet als iets gewoons beschouwd om in een wasgelegenheid door een vrouw geholpen te worden. Daar moet verandering in komen.”

Relevant

Internationale Vrouwendag is anno 2019 nog steeds relevant. “Helaas bestaan er nog steeds werkgevers die vrouwen minder goed betalen dan mannen in soortgelijke functies. Het is altijd goed als bedrijf om naar jezelf te kijken om te zien waar verbeterpunten liggen. Wij hebben een goed gevoel bij dit initiatief en stimuleren onze medewerksters om mee te doen aan Internationale Vrouwendag. De salariëring tussen man en vrouw is eerlijk bij ons”, zegt Huijmans.

Helpende hand

“Alle fooien die de dames ophalen tijdens hun werkzaamheden in Aalsmeer gaat naar het fietsteam van Loogman Fights Cancer. “Dit is ook een initiatief dat vanuit collega’s binnen Loogman Groep komt. Omdat veel mensen binnen de organisatie familie, vrienden, kennissen en collega’s met kanker hebben, is besloten om hen te helpen. Inmiddels is 12.000 euro ingezameld om mee te kunnen doen aan Alpe d’HuZes. Er moet minimaal 25.000 euro ingezameld worden om deel te mogen nemen aan deze tocht. Dat geld gaat naar kankeronderzoek.”

Ruim 300 medewerkers

“Binnen ons hele bedrijf werken we inmiddels met ruim 310 betrokken medewerkers. Onze werkwijze zorgt er voor dat er initiatieven zoals deze door de medewerkers worden aangedragen. Het mooie is, dat we met elkaar de ruimte krijgen om ze ook uit te voeren”, besluit Huymans.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.