Loogman Groep

Team van 20 vrouwen helpt in wasstraat Loogman op Internationale Vrouwendag

Amstelveen / Aalsmeer – Bij Loogman Carwash staat op Internationale Vrouwendag (vrijdag 8 maart 2019) een team van twintig vrouwen klaar om auto’s te wassen. Ook zamelen de vrouwen geld in voor het goedel doel.

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De Loogman Groep staat uitgebreid stil bij dit feit. Zo staan op deze dag twintig vrouwen die werkzaam zijn bij het bedrijf op eigen initiatief in de carwash die gevestigd is op de grens van Aalsmeer en Amstelveen (Schinkeldijkje). Naast het wassen van auto’s halen de vrouwen ook geld op voor het goede doel.

Internationale Vrouwendag

Marketeer Justin Huijmans vertelt meer over het initiatief. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan toen vrouwen voor zichzelf opkwamen en kiesrecht eisten en het recht op arbeid. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd. In 1912 gebeurde dat voor het eerst in Nederland. “Vrouwendag staat voor strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen. Het initiatief om binnen Loogman Groep aan Internationale Vrouwendag mee te doen komt van de meiden van Humanresourcesmanagement (HRM). Zij en andere vrouwelijke collega’s vanuit verschillende afdelingen binnen de organisatie gaan gezamenlijk auto’s wassen in Aalsmeer. Het gaat dus naast medewerksters uit de wasstraat ook om vrouwen die op kantoor op de afdelingen administratie en marketing - en dus HRM - werkzaam zijn”, zegt Huijmans.

Tweeledig doel

De actie in Aalsmeer dient een tweeledig doel. Naast het steunen van vrouwelijke medewerkers is het initiatief ook bedoeld om meer dames te enthousiasmeren voor de carwashsector. “We zijn altijd op zoek naar leuke medewerkers. Het is echter opvallend dat er voornamelijk mannen op onze vacatures reageren, terwijl deze ook voor vrouwen interessant zijn. In Aalsmeer willen we een statement maken door deze carwash een hele dag door dames te laten runnen. Er kleeft een bepaald imago aan wasgelegenheden. Mensen denken dat het een mannenwereld is. Het klopt dat er meer mannen dan vrouwen werkzaam zijn in deze sector, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook vrouwen kunnen dit werk supergoed doen.”     

Imago

Het imago dat de carwash een mannenbolwerk is, moet doorbroken worden vindt Huymans. “Waarschijnlijk trekken auto’s en techniek meer mannen. Misschien denkt men dat werken in een wasgelegenheid veel te zwaar werk is voor vrouwen. Dat is niet zo.” Wat opvalt is dat klanten echter blij verrast zijn als een vrouw hen helpt in de wasstraat, weet hij. “Dat verwachten ze niet. Het wordt niet als iets gewoons beschouwd om in een wasgelegenheid door een vrouw geholpen te worden. Daar moet verandering in komen.”

Relevant

Internationale Vrouwendag is anno 2019 nog steeds relevant. “Helaas bestaan er nog steeds werkgevers die vrouwen minder goed betalen dan mannen in soortgelijke functies. Het is altijd goed als bedrijf om naar jezelf te kijken om te zien waar verbeterpunten liggen. Wij hebben een goed gevoel bij dit initiatief en stimuleren onze medewerksters om mee te doen aan Internationale Vrouwendag. De salariëring tussen man en vrouw is eerlijk bij ons”, zegt Huijmans.

Helpende hand

“Alle fooien die de dames ophalen tijdens hun werkzaamheden in Aalsmeer gaat naar het fietsteam van Loogman Fights Cancer. “Dit is ook een initiatief dat vanuit collega’s binnen Loogman Groep komt. Omdat veel mensen binnen de organisatie familie, vrienden, kennissen en collega’s met kanker hebben, is besloten om hen te helpen. Inmiddels is 12.000 euro ingezameld om mee te kunnen doen aan Alpe d’HuZes. Er moet minimaal 25.000 euro ingezameld worden om deel te mogen nemen aan deze tocht. Dat geld gaat naar kankeronderzoek.”

Ruim 300 medewerkers

“Binnen ons hele bedrijf werken we inmiddels met ruim 310 betrokken medewerkers. Onze werkwijze zorgt er voor dat er initiatieven zoals deze door de medewerkers worden aangedragen. Het mooie is, dat we met elkaar de ruimte krijgen om ze ook uit te voeren”, besluit Huymans.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.