Tennispark Amstelpark

Tennispark Amstelpark pleit voor schoon drinkwater

AMSTELVEEN Tennispark Amstelpark heft zondag tijdens een open dag het waterpunt ‘Join the Pipe’ officieel geopend. De bedoeling van het project is om het drinken van kraanwater te stimuleren.  

Tijdens de open dag kregen tennissers van alle niveaus bij het in het Amsterdamse Bos tussen Amsterdam en Amstelveen gelegen Amstelpark de kans om kennis te maken met de sport. De professionele tennisleraren van Amstelpark verzorgden een drietal tennisclinics, waarbij volgens een persbericht van Amstelpark alle slagen aan bod kwamen.

Vrij

Na afloop van de clinics werd iedereen verwelkomd in het clubhuis voor een hapje en drankje. Na deelname aan de tennisclinic was het ook nog eens mogelijk om vrij te spelen op de buitenbanen.

Tijdens de open dag is tevens het waterpunt ‘Join the Pipe’ officieel geopend. ‘Join the Pipe’ promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater. Het is de bedoeling dat het project ook het gebruik van ‘milieuvervuilend’ voorverpakt bronwater tegen gaat.

Schoon

Met het plaatsen van watertappunten en met donaties worden dankzij ‘Joint he Pipe’ schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden gefinancierd. Amstelpark en het Spa Sport Hotel Zuiver sponsoren hiermee dit initiatief.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:41

Groenimpuls in Amstelveense wijken dankzij ideeën buurtbewoners

Amstelveen - Meer groen bij winkelcentrum Groenhof, een openbare tuin aan de Kastanjelaan, een groener Veenendaalplein en bloemrijke borders vlakbij de Sportlaan. Het zijn de vier ideeën die de gemeente heeft geselecteerd naar aanleiding van de Amstelveense actie ‘Groen Moet Je Doen’ in de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark.

Corona Amstelveen gisteren 08:47

Brief van burgemeester aan alle Amstelveners

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft opnieuw een brief geschreven aan alle Amstelveners, nu het aantal Covid19-besmettingen blijft oplopen in Amstelveen. 'Ons gedrag bepaalt of we erin slagen het coronavirus onder controle te krijgen', schrijft de burgemeester onder andere. Onderstaand de volledige brief.

Verkeer & Vervoer 20 okt. 2020 15:50

Bovenkerk: nieuwe bussluis bij St. Urbanuskerk, bussluis bij Salamander blijft

Amstelveen - Automobilisten kunnen binnenkort niet meer langs de St. Urbanuskerk door Bovenkerk rijden. Er komt een nieuwe bussluis voor de kerk om doorgaand autoverkeer op de Noorddammerlaan-Legmeerdijk te weren. De bussluis bij Salamander blijft eveneens en wordt, na protest van omwonenden, toch niet verwijderd.

Corona Amstelveen 20 okt. 2020 14:50

Stijging covid19-besmettingen zet door in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal positief op Covid19 geteste Amstelveners is, zoals al viel op te maken uit de laatste dagcijfers, opnieuw fors opgelopen. Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat de afgelopen twee weken 569 Amstelveners positief zijn bevonden: 3 Amstelveners werden opgenomen in het ziekenhuis en 2 Amstelveense Covid19-patiënten zijn overleden.