Tennispark Startbaan

Tennispark Startbaan naar een hoger niveau

Amstelveen - Tenniscentrum Startbaan gaat aangepast worden aan de eisen van de moderne tijd. Hoewel het uit 1970 daterende tenniscomplex nog altijd de gemoedelijke en intieme sfeer van een klassiek park kent, heeft een grondige inventarisatie door zowel Stichting Tenniscentrum Startbaan als Tennisvereniging LTC Startbaan, wel geleid tot een aantal verbeterpunten voor hun park en daar wordt nu hard aan gewerkt.

Prettig gedateerd

‘Daar waar de ­fijne sfeer van ons park in positieve zin gedateerd is, laten we dat zo. Maar waar dat hinderlijk is, gaan we het aanpassen’, benadrukt Rein Willems, voorzitter van de Stichting. Met in totaal twaalf LED-verlichte gravel buitenbanen van hoge kwaliteit en vijf binnenbanen staat

Tenniscentrum Startbaan al vele jaren voor optimaal tennisplezier. Op de buitenbanen biedt de vereniging LTC Startbaan faciliteiten voor tennis op alle niveaus en alle leeftijden.

Maar de tijd staat niet stil. Rein Willems: ‘Zowel de Stichting als de tennisvereniging hebben grote ambities als het gaat om een nog bruisender toekomst voor ons tennispark. Zo zullen binnen een paar jaar de buitenbanen worden vervangen en werken wij aan ambitieuze plannen voor een upgrading van het Sportcafé en het loungeterras. En op dit moment wordt al uitvoering gegeven aan een duurzaamheidsplan met onder andere zonnepanelen op het dak van één van de hallen.’

Jeugdopleidingsplan

De betrokkenheid van de ruim 800 leden van de tennisvereniging bij ‘hun’ tennispark is groot en ook op dat vlak is gekeken naar verbeterpunten. ‘Hoewel Amstelveen vergrijst en wij dat in ons ledenbestand terugzien, hebben wij hier gelukkig ook veel jeugdspelers rondlopen. Daar zijn we trots op en met een nieuw jeugdopleidingsplan dat binnenkort wordt gelanceerd, willen we de jeugd extra aandacht geven’, vertelt Milko Arendse, voorzitter van de tennisvereniging.

Voor de senioren wordt een vernieuwing van de interne AMICO-competitie gerealiseerd. ‘Deze wordt aan de KNLTB-ladder gekoppeld en dat heeft als groot voordeel dat spelers op elk moment kunnen instappen, terwijl meer koppels van dezelfde sterkte tegen elkaar spelen. Ook nieuwe leden kunnen dus direct meedoen.’

Voor de zomervakantie hopen Rein Willems en Milko Arendse alle vernieuwingsplannen concreet te hebben en willen zij snel de benodigde vergunningen aanvragen. ‘Ik hoop dat we in de loop van volgend jaar daadwerkelijk met de verbouwing kunnen beginnen, met behoud van de goede tennissfeer’, benadrukt Rein Willems.

Tenniscentrum Startbaan | Startbaan 2 | info@ltcstartbaan.nl | www.ltcstartbaan.nl


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:48

Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Algemeen gisteren 14:31

Niet aan te slepen mini-Zwijntje levert KiKa cheque op van 3200 euro

Amstelveen - De verkoop van de tweede serie speciale 3D-minibeeldjes van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje heeft KiKa een cheque opgeleverd van 3200 euro. Stadshart-manager Ben Verheijen overhandigde de cheque gisteren bij het echte beeld aan Marijke Roskam van KiKa, die ontzettend verheugd was met de schenking.