Tentoonstelling 40 jaar LHBTI-strijd in Amstelveen

Amstelveen - Vanaf 12 oktober 2019 is de rondreizende tentoonstelling ‘With Pride’ in Amstelveen te zien. Een tentoonstelling waarin de strijd voor LHBTI-emancipatie van de afgelopen veertig jaar centraal staat. De gemeente wil hiermee meer bewustwording creëren voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen (LHBTI-personen). 

De expositie is een initiatief van stichting IHLIA LGBT Heritage (Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief) ter gelegenheid van hun veertigjarige jubileum. Bezoekers van de tentoonstelling worden ondergedompeld in de turbulente geschiedenis van de LHBTI-strijd. Met persoonlijke verhalen en foto’s van pioniers die destijds bij de eerste protesten waren. With Pride laat zien wat individuen door de jaren heen hebben bereikt en wat hun strijd heeft opgeleverd voor de LHBTI’ers en de samenleving. 

Lezing Boris Dittrich
Amstelveen werkt samen met Bibliotheek Amstelland aan een programma rond de tentoonstelling. Op vrijdag 8 november, van 20.15 tot 22.00 uur geeft Boris Dittrich, voorvechter voor de rechten van LHBTI’ers, schrijver en politicus, een lezing in de bibliotheek. De lezing gaat dieper in op zijn boek  ‘Elke liefde telt’. Dit gaat over zijn ervaringen bij de internationale organisatie voor mensenrechten: Human Rights Watch. In oktober en november vertoont de bibliotheek films met LHBTI-thematiek.  Tijdens voorleessessies voor kinderen maakt de bieb gebruik van het boekje “Het lammetje dat een varken is”.

Ateliers 2005
De tentoonstelling With Pride is van 12 oktober tot en met 24 november op zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.