Tentoonstelling 40 jaar LHBTI-strijd in Amstelveen

Amstelveen - Vanaf 12 oktober 2019 is de rondreizende tentoonstelling ‘With Pride’ in Amstelveen te zien. Een tentoonstelling waarin de strijd voor LHBTI-emancipatie van de afgelopen veertig jaar centraal staat. De gemeente wil hiermee meer bewustwording creëren voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen (LHBTI-personen). 

De expositie is een initiatief van stichting IHLIA LGBT Heritage (Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief) ter gelegenheid van hun veertigjarige jubileum. Bezoekers van de tentoonstelling worden ondergedompeld in de turbulente geschiedenis van de LHBTI-strijd. Met persoonlijke verhalen en foto’s van pioniers die destijds bij de eerste protesten waren. With Pride laat zien wat individuen door de jaren heen hebben bereikt en wat hun strijd heeft opgeleverd voor de LHBTI’ers en de samenleving. 

Lezing Boris Dittrich
Amstelveen werkt samen met Bibliotheek Amstelland aan een programma rond de tentoonstelling. Op vrijdag 8 november, van 20.15 tot 22.00 uur geeft Boris Dittrich, voorvechter voor de rechten van LHBTI’ers, schrijver en politicus, een lezing in de bibliotheek. De lezing gaat dieper in op zijn boek  ‘Elke liefde telt’. Dit gaat over zijn ervaringen bij de internationale organisatie voor mensenrechten: Human Rights Watch. In oktober en november vertoont de bibliotheek films met LHBTI-thematiek.  Tijdens voorleessessies voor kinderen maakt de bieb gebruik van het boekje “Het lammetje dat een varken is”.

Ateliers 2005
De tentoonstelling With Pride is van 12 oktober tot en met 24 november op zaterdag en zondag gratis te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen. 


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.