Museum JAN, Naomi Heidinga

Tentoonstelling én boek van befaamde schoenontwerper Jan Jansen in Museum JAN

Amstelveen - Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design' in het Amstelveense Museum JAN is het boek 'Werken - De memoires van Jan Jansen' verschenen.

De goedbezochte boekpresentatie werd dinsdagochtend feestelijk gevierd in Museum JAN in het Oude Dorp van Amstelveen, dat na een maandenlange sluiting de deuren weer heeft geopend voor publiek.

Herbert Raat en Jan Jansen.jpg
Herbert Raat ontving het eerste exemplaar. [Beeld: gemeente Amstelveen]

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Amstelveens wethouder Herbert Raat (Cultuur, VVD). Bij de boekpresentatie was ook de vrouw van Jan Jansen, Tonny aanwezig, evenals Jan Verschoor, uitgever Waanders, en kunstenares Fong Leng. De zoon van Jan Jansen, Lok, heeft de cover van het boek ontworpen.

Werken - De memoires van Jan Jansen

'Werken - De memoires van Jan Jansen' van Waanders Uitgevers, is vanaf nu verkrijgbaar in de museumwinkel, boekhandel (ISBN: 978 94 6262 327 9) en online voor €24,50. Een gelimiteerde, gesigneerde oplage is exclusief verkrijgbaar in de museumwinkel voor €49,50.

jan_jansen.jpg
Signeersessie van het boek 'Werken - De memoires van Jan Jansen' [Beeld: Museum JAN, Naomi Heidinga]


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport vandaag 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 09:35

Speelplaats vernield: bomen geschild en planten kapotgetrokken

Amstelveen – Onverlaten hebben deze week een speelplaats aan de Karel Doormanweg vernield. Nieuw aangeplante jonge bomen zijn ten dode opgeschreven omdat ze werden ontdaan van hun bast, vaste planten werden uit de grond getrokken en kunstgras beschadigd.