'Testmodel' BosPont Drijf-fiets-pad

AMSTELVEEN - 'Een doorbraak in technologie, ecologie en toerisme' dat moet het eerste zelfvarende fietspad van de regio worden. Tussen Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos en de Landtong, over het water van de Nieuwe Meer, bestaan plannen voor een technologisch hoogstaand Bospont Drijf-fiets-pad.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 15 .00 tot 17.00 uur maakt alvast een allereerste handmatig 'testmodel' (Het BosPont) een eerste overtocht tijdens Daglicht, Open Ateliers Nieuw en Meer, zo wordt gemeld op de Facebook-pagina Nieuw en Meer (Amsterdams grootste ateliercomplex).

Rondje Nieuwe Meer
Het Bospont Drijf-fietspad moet in de toekomst 'Rondje Nieuwe Meer' vervolmaken en gaan varen over een lengte van 180 meter, als het aan Eric Hobijn, één van de initiatiefnemers ligt. Hij is op zoek naar sponsors en investeerders om het technologisch stukje vernuft mogelijk te maken en werd geïnspireerd door het drijvende tuinen-concept. Het fietspad maakt onderdeel uit van diverse toekomstvisies voor de Landtong.

Bospont
'De BosPont kan je activeren door te bellen, met een app houd de veerpont bij aan welke zijde de meeste mensen staan en daar zal hij aanmeren. Naast een zelfvarend systeem en mobile communicatie met de klant willen we mierenzuur gebruiken als brandstof. Als de veer aan de kade ligt zie je hem niet het is een stukje fietspad met natuurlijke begroeiing,' zo luiden de plannen.

Bekijk hier een eerste impressie

https://www.youtube.com/watch?v=jX50E7ajOZo

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.