The Foodstory: klaar voor heerlijk Pasen en BBQ-seizoen

Amstelveen - Het beste vlees, heerlijke kazen en zeer verrassende delicatessen, allen met een eigen en eerlijk verhaal. The Foodstory aan de Amsterdamseweg in Amstelveen is recent volledig verbouwd en helemaal klaar voor het voorjaar. Deze ‘droomwinkel’ is een echte aanrader voor Pasen én natuurlijk het naderende BBQ-seizoen.

The Foodstory is sinds eind vorig jaar gevestigd in het voormalige winkelpand van Slagerij Stronkhorst. De gedreven en enthousiaste slager en barbecue-specialist Siebren opende de winkel eind vorig jaar aanvankelijk als pop-up store, samen met de al even bevlogen bourgondische kaasboer Coen. Een droom die uitkwam, maar al (heel) snel voelde Siebren dat die droom niet tijdelijk zou zijn. ‘Ik wist eigenlijk gelijk: dit is het,’ lacht hij.

The Foodstory is ‘here to stay’, zoveel is duidelijk. De afgelopen periode kreeg de winkel een grondige make-over en wordt een nog breder assortiment aan (h)eerlijke producten aangeboden. Stuk voor stuk producten en delicatessen waar een verhaal aan vastzit. Bij The Foodstory komen liefhebbers van lekker eten volop aan hun trekken en je moet je, zeker als Bourgondiër, aardig inhouden wil je niet de hele winkel leegkopen.

Pasen: ‘Lam in ’t Hooi’

Met Pasen voor de deur komt The Foodstory met speciale paasaanbiedingen waarvan het water je in de mond loopt: ‘Lam in ’t Hooi’ is daar een heel goed voorbeeld van.

Foodstory_slagerij_03[1].jpg
Lam in 't Hooi.

Deze perfecte met tijm, rozemarijn, knoflook en zeezout gekruide lamsbout is gelegen in een ceder houten kistje en je steelt er zeker de show mee op je paastafel. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar zeker ook een verwennerij voor de smaakpapillen. ‘Door de lamsbout in het cederhouten kistje te bereiden, krijgt het vlees een extra lekkere rooksmaak,’ legt Sieb uit. Aangevuld met bijpassende wijn (aanrader: Pinot Noir 667 uit de Noble Vines Collection) en de adviezen van The Foodstory kan je paasmaaltijd niet mislukken.

Paasgourmet 2.0

‘We hebben ook ‘Kip in ’t hooi’ volgens hetzelfde principe,’ zegt Sieb glunderend. Maar ook liefhebbers van gourmet doen er goed aan een bezoekje te brengen aan de winkel. De ‘Paasgourmetbox 2.0’ laat liefhebbers traditioneel genieten, maar met de twist van The Foodstory. De box (17,50 p.p.) wordt gevuld met lamsrack, Iberico secreto, Black Angus burger, Flat iron steak, Iberico worst, kipdijspies, plukbrood & Ghee Easy.

Om het niet te ingewikkeld te maken: alle paasaanbiedingen zijn ook simpel te bestellen in de webshop (klik hier) van de volledig vernieuwde website van The Foodstory.

Paasbrunch box

Ook voor een geslaagde Paasbrunch kun je terecht bij The Foodstory. In de speciale brunchbox voor vier personen vind je alle ingrediënten om tijden Pasen met de familie te genieten. De box (39,95) is gevuld met vier bagels, vier croissants, belgascone ham, de (prijswinnende) grillworst van Ome Hans, truffel-ei salade, kingkrab salade, een pot gerookte tomatensoep, een fles Schulp-sinaasappelsap en niet te vergeten: zeer smaakvolle echte boerenkaas van Familie De Jong.

Boerenkaas

En over die speciale boerenkazen van Familie De Jong uit Bergambacht weet Coen écht alles te vertellen. Hij legt uit dat het speciale rijpingsproces (40 weken) en het gebruik van gethermiseerde koemelk deze extra belegen boerderijkaas tot één van de hardlopers van The Foodstory maakt. We kunnen vast verklappen waarom: we hebben geproefd en deze kaas is briljant.

boerenkaas_food_story.jpg
Boerenkaas van familie De Jong.

Barbecuespecialist

The Foodstory (een zusje van de BBQ-butcher) is ook voorloper én een ware specialist op het gebied van barbecueën. Niet alleen worden de eigen top-barbecues (Keij Kamado’s & accessoires) verkocht, de vleesproducten zijn ook van onberispelijk kwaliteit. Neem de spareribs, die op vrijdag en zaterdag aan het einde van de dag ook vers worden bereid op de BBQ’s die buiten voor de winkel staan. ‘Het vlees valt letterlijk van het botje, zo mals,’ zegt Sieb. Andere aanbevelingen zijn volgens Sieb het honderd procent raszuivere Noord-Amerikaanse Black Angus rundvlees, het Spaanse Iberico-varkensvlees en de Franse Label Rouge scharrelkippen.

Belegde broodjes

En wist je dat The Food Story ook belegde broodjes verkoopt? Eventueel belegd met een van de prijswinnende delicatessen. Een laatste aanbeveling dan nog: de volop gekroonde ossenworst (of grillworst) van Ome Hans... gewoon eens proberen!

Het enthousiasme van zowel Coen als Siebren is in ieder geval aanstekelijk. Ze hebben een enorme kennis over de producten die ze verkopen en delen die kennis en adviezen maar wat graag met klanten, om hen allemaal mee te laten genieten van hun droom en mee te nemen in hun eerlijke verhaal: dat is The Foodstory.

Bezoek de nieuwe website: www.FoodStory.nl en volg The Foodstory op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven

The Foodstory - Amsterdamseweg 126 - Amstelveen - Telefoon: 085 060 6641 - E-mail: info@foodstory.nl

(Advertorial)


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.