The Foodstory: klaar voor heerlijk Pasen en BBQ-seizoen

Amstelveen - Het beste vlees, heerlijke kazen en zeer verrassende delicatessen, allen met een eigen en eerlijk verhaal. The Foodstory aan de Amsterdamseweg in Amstelveen is recent volledig verbouwd en helemaal klaar voor het voorjaar. Deze ‘droomwinkel’ is een echte aanrader voor Pasen én natuurlijk het naderende BBQ-seizoen.

The Foodstory is sinds eind vorig jaar gevestigd in het voormalige winkelpand van Slagerij Stronkhorst. De gedreven en enthousiaste slager en barbecue-specialist Siebren opende de winkel eind vorig jaar aanvankelijk als pop-up store, samen met de al even bevlogen bourgondische kaasboer Coen. Een droom die uitkwam, maar al (heel) snel voelde Siebren dat die droom niet tijdelijk zou zijn. ‘Ik wist eigenlijk gelijk: dit is het,’ lacht hij.

The Foodstory is ‘here to stay’, zoveel is duidelijk. De afgelopen periode kreeg de winkel een grondige make-over en wordt een nog breder assortiment aan (h)eerlijke producten aangeboden. Stuk voor stuk producten en delicatessen waar een verhaal aan vastzit. Bij The Foodstory komen liefhebbers van lekker eten volop aan hun trekken en je moet je, zeker als Bourgondiër, aardig inhouden wil je niet de hele winkel leegkopen.

Pasen: ‘Lam in ’t Hooi’

Met Pasen voor de deur komt The Foodstory met speciale paasaanbiedingen waarvan het water je in de mond loopt: ‘Lam in ’t Hooi’ is daar een heel goed voorbeeld van.

Foodstory_slagerij_03[1].jpg
Lam in 't Hooi.

Deze perfecte met tijm, rozemarijn, knoflook en zeezout gekruide lamsbout is gelegen in een ceder houten kistje en je steelt er zeker de show mee op je paastafel. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar zeker ook een verwennerij voor de smaakpapillen. ‘Door de lamsbout in het cederhouten kistje te bereiden, krijgt het vlees een extra lekkere rooksmaak,’ legt Sieb uit. Aangevuld met bijpassende wijn (aanrader: Pinot Noir 667 uit de Noble Vines Collection) en de adviezen van The Foodstory kan je paasmaaltijd niet mislukken.

Paasgourmet 2.0

‘We hebben ook ‘Kip in ’t hooi’ volgens hetzelfde principe,’ zegt Sieb glunderend. Maar ook liefhebbers van gourmet doen er goed aan een bezoekje te brengen aan de winkel. De ‘Paasgourmetbox 2.0’ laat liefhebbers traditioneel genieten, maar met de twist van The Foodstory. De box (17,50 p.p.) wordt gevuld met lamsrack, Iberico secreto, Black Angus burger, Flat iron steak, Iberico worst, kipdijspies, plukbrood & Ghee Easy.

Om het niet te ingewikkeld te maken: alle paasaanbiedingen zijn ook simpel te bestellen in de webshop (klik hier) van de volledig vernieuwde website van The Foodstory.

Paasbrunch box

Ook voor een geslaagde Paasbrunch kun je terecht bij The Foodstory. In de speciale brunchbox voor vier personen vind je alle ingrediënten om tijden Pasen met de familie te genieten. De box (39,95) is gevuld met vier bagels, vier croissants, belgascone ham, de (prijswinnende) grillworst van Ome Hans, truffel-ei salade, kingkrab salade, een pot gerookte tomatensoep, een fles Schulp-sinaasappelsap en niet te vergeten: zeer smaakvolle echte boerenkaas van Familie De Jong.

Boerenkaas

En over die speciale boerenkazen van Familie De Jong uit Bergambacht weet Coen écht alles te vertellen. Hij legt uit dat het speciale rijpingsproces (40 weken) en het gebruik van gethermiseerde koemelk deze extra belegen boerderijkaas tot één van de hardlopers van The Foodstory maakt. We kunnen vast verklappen waarom: we hebben geproefd en deze kaas is briljant.

boerenkaas_food_story.jpg
Boerenkaas van familie De Jong.

Barbecuespecialist

The Foodstory (een zusje van de BBQ-butcher) is ook voorloper én een ware specialist op het gebied van barbecueën. Niet alleen worden de eigen top-barbecues (Keij Kamado’s & accessoires) verkocht, de vleesproducten zijn ook van onberispelijk kwaliteit. Neem de spareribs, die op vrijdag en zaterdag aan het einde van de dag ook vers worden bereid op de BBQ’s die buiten voor de winkel staan. ‘Het vlees valt letterlijk van het botje, zo mals,’ zegt Sieb. Andere aanbevelingen zijn volgens Sieb het honderd procent raszuivere Noord-Amerikaanse Black Angus rundvlees, het Spaanse Iberico-varkensvlees en de Franse Label Rouge scharrelkippen.

Belegde broodjes

En wist je dat The Food Story ook belegde broodjes verkoopt? Eventueel belegd met een van de prijswinnende delicatessen. Een laatste aanbeveling dan nog: de volop gekroonde ossenworst (of grillworst) van Ome Hans... gewoon eens proberen!

Het enthousiasme van zowel Coen als Siebren is in ieder geval aanstekelijk. Ze hebben een enorme kennis over de producten die ze verkopen en delen die kennis en adviezen maar wat graag met klanten, om hen allemaal mee te laten genieten van hun droom en mee te nemen in hun eerlijke verhaal: dat is The Foodstory.

Bezoek de nieuwe website: www.FoodStory.nl en volg The Foodstory op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven

The Foodstory - Amsterdamseweg 126 - Amstelveen - Telefoon: 085 060 6641 - E-mail: info@foodstory.nl

(Advertorial)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.