Thiemo de Bakker. [Future Amstelveen/De Kegel]

Thiemo de Bakker speelt op Amstelveen Future

AMSTELVEEN - Tennisser Thiemo de Bakker doet volgende maand mee aan de vijfde editie van het internationale tennistoernooi Amstelveen Future dat wordt gehouden van 8 tot en met 16 juli op Sportpark de Kegel.  De Davis Cup-speler en voormalig nummer 40 van de wereld, doet voor het eerst mee aan het prestigieuze  toernooi in Amstelveen.

De 28-jarige De Bakker wil het toernooi ($ 30.000) aangrijpen om de weg naar boven op de wereldranglijst weer te vinden.

Wimbledon
De voormalige Wimbledon-jeugdkampioen is door een elleboogblessure ver teruggeworpen op de mondiale ranglijst. Dit seizoen kwam hij pas op twee toernooien, beide in Turkije, in actie. Ook deed hij mee tijdens de met 3-1 gewonnen Davis Cup-wedstrijd tegen Bosnië- Herzegovina.

Top 100
In de zomer van 2012 speelde De Bakker ook een reeks futuretoernooien in eigen land en zijn twee toernooizeges bleken de opmaat voor een terugkeer in de mondiale tophonderd. Dat hoopt hij nu opnieuw te realiseren.

Perfect
De Bakker kijkt uit naar de Amstelveen Future: “Ik ben de afgelopen zeven maanden geblesseerd geweest en daardoor is mijn ranking afgezakt. Nu ik weer fit ben wil ik weer zoveel mogelijk wedstrijden spelen de komende tijd en daarbij komt het toernooi van Amstelveen perfect uit, ik kijk er erg naar uit om daar te spelen.”

Content
Toernooidirecteur Frans Poel is uitermate content met de deelname van De Bakker. “Thiemo is natuurlijk echt een aanwinst voor onze Future, met toch al ieder jaar een sterk deelnemersveld. Een aansprekende naam en topspeler."

Ook op Kidsdag
Poel: "Daarbij ook een goede jongen, die het toernooi wil helpen bij de extra activiteiten. Zo heeft hij zijn aanwezigheid toegezegd bij de Kids Day op woensdag 12 juli. Wij kijken uit naar zijn wedstrijden en hopen voor hem dat hij na de Amstelveen Future met veel behaalde punten voor de wereldranglijst in ieder geval weer snel de Challengers kan spelen.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.