Thiemo de Bakker. [Future Amstelveen/De Kegel]

Thiemo de Bakker speelt op Amstelveen Future

AMSTELVEEN - Tennisser Thiemo de Bakker doet volgende maand mee aan de vijfde editie van het internationale tennistoernooi Amstelveen Future dat wordt gehouden van 8 tot en met 16 juli op Sportpark de Kegel.  De Davis Cup-speler en voormalig nummer 40 van de wereld, doet voor het eerst mee aan het prestigieuze  toernooi in Amstelveen.

De 28-jarige De Bakker wil het toernooi ($ 30.000) aangrijpen om de weg naar boven op de wereldranglijst weer te vinden.

Wimbledon
De voormalige Wimbledon-jeugdkampioen is door een elleboogblessure ver teruggeworpen op de mondiale ranglijst. Dit seizoen kwam hij pas op twee toernooien, beide in Turkije, in actie. Ook deed hij mee tijdens de met 3-1 gewonnen Davis Cup-wedstrijd tegen Bosnië- Herzegovina.

Top 100
In de zomer van 2012 speelde De Bakker ook een reeks futuretoernooien in eigen land en zijn twee toernooizeges bleken de opmaat voor een terugkeer in de mondiale tophonderd. Dat hoopt hij nu opnieuw te realiseren.

Perfect
De Bakker kijkt uit naar de Amstelveen Future: “Ik ben de afgelopen zeven maanden geblesseerd geweest en daardoor is mijn ranking afgezakt. Nu ik weer fit ben wil ik weer zoveel mogelijk wedstrijden spelen de komende tijd en daarbij komt het toernooi van Amstelveen perfect uit, ik kijk er erg naar uit om daar te spelen.”

Content
Toernooidirecteur Frans Poel is uitermate content met de deelname van De Bakker. “Thiemo is natuurlijk echt een aanwinst voor onze Future, met toch al ieder jaar een sterk deelnemersveld. Een aansprekende naam en topspeler."

Ook op Kidsdag
Poel: "Daarbij ook een goede jongen, die het toernooi wil helpen bij de extra activiteiten. Zo heeft hij zijn aanwezigheid toegezegd bij de Kids Day op woensdag 12 juli. Wij kijken uit naar zijn wedstrijden en hopen voor hem dat hij na de Amstelveen Future met veel behaalde punten voor de wereldranglijst in ieder geval weer snel de Challengers kan spelen.”


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'