Tientallen vlaggen met foto's van internationale inwoners wapperen aan de Parklaan

Amstelveen - In het kader van het HOME Art Project wapperen aan de Parklaan bij het Broersepark momenteel tientallen vlaggen met daarop afbeeldingen van internationale inwoners. Voor het HOME Art Project zijn inwoners van circa 140 verschillende nationaliteiten die in Amstelveen wonen op kunstzinnige wijze gefotografeerd door Stephanie Rhode. De 'open air' expo toont een selectie van foto's en is tot en met 22 oktober te bewonderen.

De vlaggenexpositie is een kroon op het kunstzinnige avontuur van Stephanie Rhode in de zoektocht door de straten van haar stad om alle nationaliteiten fotografisch vast te leggen.

stefanie rhode vlaggen home art.jpg

Stephanie Rhode bij het plaatsen van de vlaggen aan de Parklaan eerder deze week

Zielsfoto's

De vlaggen zijn begin deze week neergezet aan de Parklaan en staan daar tot en met 22 oktober, aan de rand van het Broersepark. Maar ook staan er vlaggen bij ateliergebouw Ateliers 2005 in Amstelveen. Wat de tentoonstelling uniek maakt, is dat de deelnemers op de foto’s met de rug naar de toeschouwer zijn gekeerd en je als het ware meekijkt. Allen houden op hun eigen wijze een wit wollen huis vast wat het gevoel van ‘thuis’ symboliseert. Deze serie van ‘zielsfoto’s’ verteld iets over het thuis van de fotografeerde zonder het te hoeven uitspreken.

Quotes

Fietsend van fotoshoot naar fotoshoot, legde Rhode haar eigen wereldreis af. Gedurende de twee jaar van ontmoeten en fotograferen, heeft ze boeiende, ontroerende en opmerkelijke verhalen gehoord van volwassenen, families en kinderen van Nederlanders en niet Nederlanders. Deze heeft zij gevangen in quotes en worden afzonderlijk van de foto’s gepresenteerd om het universele gevoel van thuis te kunnen ontdekken en vereeuwigd in en catalogi.

Door het centraal stellen van de mens en niet zijn of haar afkomst wordt er door de presentatie een brug geslagen naar de uniformiteit van de mensheid en losgekoppeld van de originele landsvlag.

Thuis voelen

Na de voorjaarsexpositie van het HOME Art Project in het COBRA Museum met een vervolg expositie in de Schouwburg Amstelveen, wordt het project ‘en plein air’ afgesloten. 'Deze open-air expositie verbindt kunst en de rijkdom van de culturele diversiteit in Amstelveen. Het idee achter het HOME Art Project komt voort uit de kernvraag: Wat heb je nodig om je thuis te voelen? Het nodigt iedereen uit om na te denken over hun eigen thuis, hun persoonlijke reis en de universele wens om ergens een gevoel van thuis te vinden.

home art vlaggen.jpg

De open air expositie wordt vandaag officieel geopend. Wegens de regenachtige weersomstandigheden gebeurt dat in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.  

Horeca 6 dec. 2023 15:00

X-MAS Bajes Cocktail Night: reserveer je plekje

Amstelveen - In De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-2 wordt vrijdagavond 15 december 2023 een X-MAS Bajes Cocktail Night gehouden. Je kan nu je plekje reserveren voor deze gezellige cocktailavond in kerstsferen.