[Archief: AmstelveenZ]

Tijdschema Sinterklaas-intocht Amstelveen 17 november

Amstelveen – Bericht van Sinterklaas! De Sint is vanuit Spanje onderweg naar Amstelveen en zal zaterdag 17 november aankomen in Amstelveen, waarna hij in de ochtend met een grote Pietenstoet een tour maakt door de gemeente. 

Van hulppiet hebben wij het tijdschema vernomen van de Amstelveense intocht:

17 november 2018 10.30-13.00 uur

10:30 Aanvang intocht Sinterklaas - oprijden Sportlaan

10:35 Aankomst bij de van der Hooplaan

10:40 Aankomst rotonde Lindenlaan

10:50 Aankomst bij kruising Lindenlaan - Keizer Karelweg

11:00 Aankomst Veenendaalplein - Bovenkerkerkade

11:10 Aankomst Stationstraat - Dorpsstraat

11:15 Aankomst oversteek A9

11:20 Aankomst Amsterdamseweg - Molenweg

11:35 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Keizer Karelweg

11:40 Aankomst Graaf Albrechtlaan - Rembrandtweg

11:50 Aankomst Rembrandtweg - Mr. G. Groen van Prinsterenlaan

12:00 Aankomst Stadsplein gevolgt door rondgang

12:30 Welkomstwoord door burgemeester in aanwezigheid van de kinderburgemeesterop het podium op het Stadsplein

Na de intocht zijn er traditiegetrouw kindervoorstellingen van Hoky Poky in de Muziek- en Dansschool van Amstelveen (Platform C) met aansluitend een bezoek aan Sinterklaas in Schouwburg Amstelveen (alleen toegankelijk met een (gratis) kaartje).

Iedereen welkom

Sinterklaas benadrukt in een speciaal bericht vanaf de pakjesboot dat iedereen welkom is bij het kinderfeest. 'Jong, oud, internationals en ieder ander die het leuk vindt om dit oerhollandse feest bij te wonen. Ik heb gevraagd of de burgemeester en de kinderburgemeester mij willen ontvangen. Uiteraard hebben zij daar volmondig ja tegen gezegd. De kinderburgemeester neemt waarschijnlijk nog een aantal andere kinderen mee, ook kinderen uit andere landen. Zodat zij ook kunnen genieten van dit mooie feest. Sinterklaas kijkt er naar uit om hen en jullie te ontmoeten! Komen jullie zaterdag dan een liedje voor mij zingen? Groetjes, Sint'

Update

In een hoek van het Stadsplein wordt op de intochtdag een demonstratie tegen Zwarte Piet gehouden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.