Tim Lechner stopt bij AVA; Michel Becker opvolger

Tim Lechner stopt bij AVA; Michel Becker opvolger Foto: Tim Lechner

Amstelveen - Tim Lechner, fractievoorzitter en oprichter van de politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA), treedt vanwege gezondheidsredenen per 1 februari 2019 af als leider van de partij.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zijn opvolger wordt Michel Becker, die op 13 februari als nummer 2 op de kieslijst, wordt geinstalleerd als raadslid. Becker wordt tevens fractievoorzitter. Hij legt zijn functie als bestuursvoorzitter neer. Lechner zal na herstel verder invulling gaan geven aan het bestuursvoorzitterschap.

AVA behaalde vorig jaar als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad. 'Als oprichter van de partij is Tim Lechner vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de partij en heeft met zijn inbreng, jarenlange ervaring en expertise hierop grote invloed gehad', meldt AVA in een bericht op Facebook.

Het terugtreden van Lechner is volgens AVA een teleurstelling voor velen. 'Wij respecteren Tim’s besluit om nu een stap terug te doen en samen met zijn vrouw Judith aan zijn herstel te werken, wij wensen hen hierbij veel sterkte en succes.'

Michel Becker zal vanaf 1 februari 2019 samen met Jacqueline Höcker de fractie van AVA vormen.


Michel Becker.


Jacqueline Höcker.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties