Tim Lechner

Tim Lechner stopt bij AVA; Michel Becker opvolger

Amstelveen - Tim Lechner, fractievoorzitter en oprichter van de politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA), treedt vanwege gezondheidsredenen per 1 februari 2019 af als leider van de partij.

Zijn opvolger wordt Michel Becker, die op 13 februari als nummer 2 op de kieslijst, wordt geinstalleerd als raadslid. Becker wordt tevens fractievoorzitter. Hij legt zijn functie als bestuursvoorzitter neer. Lechner zal na herstel verder invulling gaan geven aan het bestuursvoorzitterschap.

AVA behaalde vorig jaar als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad. 'Als oprichter van de partij is Tim Lechner vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de partij en heeft met zijn inbreng, jarenlange ervaring en expertise hierop grote invloed gehad', meldt AVA in een bericht op Facebook.

Het terugtreden van Lechner is volgens AVA een teleurstelling voor velen. 'Wij respecteren Tim’s besluit om nu een stap terug te doen en samen met zijn vrouw Judith aan zijn herstel te werken, wij wensen hen hierbij veel sterkte en succes.'

Michel Becker zal vanaf 1 februari 2019 samen met Jacqueline Höcker de fractie van AVA vormen.


Michel Becker.


Jacqueline Höcker.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.